Dæhlie reserve for Åsleia Rovers

Visste du at Bjørn Dæhlie spiller fotball for Åsleia Rovers? Skikongen svarte villig på spørsmål fra leserne i dagens nettmøte. Les svarene!

Bjørn Dæhlie har vunnet åtte OL-gull i langrennsløypa, men han er også aktiv reserve for fotballaget Åsleia Rovers. Dæhlie sitter på sidelinja med spesialsydd drakt med ordet prolaps trykt på ryggen.

Skikongen var i storform på dagens nettmøte og svarte villig på spørsmål.

En av spørsmålsstillerne venter besøk av sin nye kjæreste til helga og ville ha middagstips. Dæhlie ga gode ideer, med et snev av inspirasjon fra Gutta På Tur-kokk Arne Brimi.

- Da ville jeg kjøpt en god og rund fransk rødvin, så drar du til Fjellberg i Bygdøy Alle og kjøper Orr-fugl, før du drar innom bokhandelen og kjøper kokeboka til Brimi. Ta turen innom BAMA på Økern og spør etter kantareller, mandelpoteter, brokkoli, sjalottlauk og fløte. Da vil du ha store muligheter etterpå, svarte Dæhlie.

Invitert til Porsanger

Fred inviterte Dæhlie på laksefiske i Porsanger. Den fiskeinteresserte skikongen viste umiddelbart intereresse.

- Jeg takker ja til en slik innbydelse. Vi får komme tilbake til mulige datoer neste sommer. Kanskje det kan hjelpe litt på formen det også, svarte Dæhlie.

Tror på Alsgaard

På grunn av ryggproblemer kommer ikke Dæhlie til å konkurrere før etter Lahti-VM i februar. Han har imidlertid tro på at Thomas Alsgaard kan vinne hele verdenscupen den kommende sesongen.

- Ja, det er han selvfølgelig kapabel til, men da må han gå flere skirenn enn i fjor, sier Dæhli.

Annette lurte på om det skjer mye morsomt som ikke kommer på TV under Gutta På Tur-programmene, og om Dæhlie snart skal gifte seg med samboer Vilde.

- Det blir klippet en del av hvert program i Gutta På Tur. De verste usaklighetene til Arne Hjeltnes og andre spillopper av oss andre blir klippet bort. Siste del av spørsmålet fikk jeg ikke med meg..., svarte Dæhlie lurt.