Dæhlie seier og ribbe

Bjørn Dæhlie startet BUL-sprinten som et damplokomotiv: rolig den første runden, så kastet han på mer køl. Mot mål var Dæhlie-ekspressen ikke til å stoppe. Ny seier, helt etter programmet på 15 km fristil. Etterpå feiret Bjørn med juleribbe.

- Jeg åpner ikke løpene mine like fort som tidligere. Det kommer vel av at jeg er blitt en gammel mann, fleipet Bjørn like etter målpassering.

Verdens beste i langrennssporet tok det rolig den første runden på 3,9 kilometer. Så kom taktomslaget. I mål var sjefen over 40 sekunder foran Remi Andersen og Tor Arne Hetland.

- Det gikk litt rolig til å begynne med i dag. Etter en runde var jeg cirka ti sekunder etter de to i tet. Men jeg fikk skikkelig fart på skiene i de to siste rundene. Jeg tømte meg ikke helt for krefter, men var sliten nok, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet.

Trene og hvile


- Men jeg må nok gå fortere hvis jeg skal hevde meg internasjonalt, legger han til.

Bjørn har bodd i høydehuset i Trysil de siste dagene, og blir der fram til avreise til Milano og verdenscup i sprint 10. desember.

- Jeg skal trene og hvile for å stille best mulig forberedt til neste løp. Vi skal gå ei svingete løype på en kilometer - inne i en velodrom. Det blir en helt ny opplevelse for meg, sier Bjørn.

I går kveld slappet han av med julebord sammen med de øvrige deltakerne i BUL-sprinten.

- Jeg skal kose meg med deilig ribbe og pølse, sa Bjørn til Dagbladet rett før middagen.

I dag er det utslagningssprint for Dæhlie og kompani i Trysil.

<B>FULL FRES:</B> Fra rolig til ekspressfart for Bjørn Dæhlie i BUL-sprinten i går. Suveren seier på 15 km fristil.