Dæhlie seier og ribbe

Bjørn Dæhlie startet BUL-sprinten som et damplokomotiv: rolig den første runden, så kastet han på mer køl. Mot mål var Dæhlie-ekspressen ikke til å stoppe. Ny seier, helt etter programmet på 15 km fristil. Etterpå feiret Bjørn med juleribbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg åpner ikke løpene mine like fort som tidligere. Det kommer vel av at jeg er blitt en gammel mann, fleipet Bjørn like etter målpassering.

Verdens beste i langrennssporet tok det rolig den første runden på 3,9 kilometer. Så kom taktomslaget. I mål var sjefen over 40 sekunder foran Remi Andersen og Tor Arne Hetland.

- Det gikk litt rolig til å begynne med i dag. Etter en runde var jeg cirka ti sekunder etter de to i tet. Men jeg fikk skikkelig fart på skiene i de to siste rundene. Jeg tømte meg ikke helt for krefter, men var sliten nok, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet.

Trene og hvile

- Men jeg må nok gå fortere hvis jeg skal hevde meg internasjonalt, legger han til.

Bjørn har bodd i høydehuset i Trysil de siste dagene, og blir der fram til avreise til Milano og verdenscup i sprint 10. desember.

- Jeg skal trene og hvile for å stille best mulig forberedt til neste løp. Vi skal gå ei svingete løype på en kilometer - inne i en velodrom. Det blir en helt ny opplevelse for meg, sier Bjørn.

I går kveld slappet han av med julebord sammen med de øvrige deltakerne i BUL-sprinten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer