<strong>VERDENS BESTE PETTER:</strong> Petter Northug var utilnærmelig da han i dag tok sitt tiende mesterskapsgull. Bjørn Dæhlie - som vant 17 - ble dypt imponert. Foto: Bjørn Langsem
VERDENS BESTE PETTER: Petter Northug var utilnærmelig da han i dag tok sitt tiende mesterskapsgull. Bjørn Dæhlie - som vant 17 - ble dypt imponert. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Dæhlie sendte GULL-hilsen til Northug

- Godt å få hodet et annet sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi fulgte 15 kilometeren i vårt langrennsstudio

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Det har vært et tøft døgn for Norges gamle skikonge Bjørn Dæhlie, i påvente av SVTs dokumentar «Uppdrag gransking» i kveld.

Men ved 14-tida i dag fikk han noe å glede seg over:

Petter Northugs fantastiske gulløp i Val di Fiemme.

Umiddelbart etter målgang sendte Dæhlie en sms til sin gamle langrennsvenn Åge Skinstad, som nå er sportssjef for det norske langrennslandslaget:

«For en fantastisk dag! Det ville vært veldig hyggelig om du kunne gratulere Petter fra meg. Dette vekker minner om Nagano. Og det var godt å få hodet på et annet sted», skrev Dæhlie.

Og med Nagano-henvisningen sikter Dæhlie til sitt eget femmilsgull under OL i den japanske byen i 1998, da Dæhlie etter målgang falt utmattet - ja, nærmest bevisstløs - om i snøen etter en vanvittig sekundstrid med svenske Niclas Jonsson.

Da Dæhlie kom til hektene, så han opp og konstaterte at han hadde tatt nok et mesterskapsgull.

I dag var det Petter Northug som besteg øverste trinn på seierspallen - for første gang etter en intervallstart.

<strong>IMPONERT:</strong> Bjørn Dæhlie var glad for å få noe annet enn blodverdi-snakk å tenke på. Foto: Jacques Hvistendahl
IMPONERT: Bjørn Dæhlie var glad for å få noe annet enn blodverdi-snakk å tenke på. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer