Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie-start i fare

RAMSAU (NTB): Bjørn Dæhlie figurerer i startlistene, men det er ikke sikkert at verdenscuplederen er i aksjon på morgendagens klassiske 15-kilometer. En forkjølelse skal være på vei ut av kroppen til skikongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Avgjørelsen blir tatt på morgenkvisten noen timer før start. Vi gambler ikke med Bjørn selv om det fortsatt er ganske lenge til OL, sa landslagssjef Erik Røste til NTB i kveld.

Dæhlie, med fire verdenscupseire på seks forsøk denne sesongen, fikk sykdomstegn i helgen.

- Det dreier seg om en helt normal forkjølelse, men ifølge Bjørn selv skal han ha passert toppen og være på bedringens vei, la Røste til.

Morgendagens renn erstatter den utsatte konkurransen fra Nove Mesto (Tsjekkia) der snøen aldri innfant seg i store nok mengder.

Tøft program

I tillegg til 15-kilometeren skal mennene gjennom stafett og en tremil i fri teknikk i løpet av helgen. Det er uklart hvor mye Dæhlie kan delta i.

I neste uke skal han etter planen starte på 30-kilometeren i NM i Berkåk. Det vil i tilfelle være Dæhlies første NM-start på lenge. Han måtte droppe mesterskapet både i Mo i Rana i fjor og i Stryn året før grunnet sykdom.

Etter NM venter et lengre høydeopphold i Seisser-Alm før Dæhlie og de andre landslagsgutta reiser til Hakuba og OL.

Alsgaard på toppen?

Dropper Dæhlie morgendagens start, vil Thomas Alsgaard overta ledelsen i verdenscupen sammenlagt dersom han kommer seg inn blant de fire beste.

Alsgaard, OL-vinner fra Lillehammer for snart fire år siden, står nå med fire strake andreplassr i vc-renn. Han går sist ut av favorittene i morgen.

Dæhlie har et forsparng på 46 poeng, men ved sesongslutt kan enkelte renn strykes. Derfor er ledelsen i realiteten større.

Blant jentene har Bente Martinsen en alle tiders mulighet til å bli verdenscupleder. De russiske jentene starter ikke i Ramsau, og Martinsen har bare 18 poeng opp til Larissa Lazutina foran den klassiske 5-kilometeren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!