Dæhlie tester hemmelig treningsmaskin

Bak lukkede dører tester Bjørn Dæhlie denne uka en helt ny og hemmelig magetreningsmaskin utviklet av den norske instruktøren Jon Aase.

Sist fredag var Bjørn Dæhlie innom Toppidrettsenteret. Der fikk han så vidt prøve den nye treningsmaskinen. Han ble vilt begeistret.

- Veldig effektiv. Dette apparatet blir en hit, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet.

Han ba pent om å få prøve apparatet hjemme hos seg sjøl. Men før han fikk Aases tillatelse, måtte Bjørn skrive under en erklæring om ikke å vise herligheten fram offentlig.

Derfor bar han den med seg i en svart søppelsekk etter skiforbundets sesongåpning for presse og sponsorer i går. Og derfor fikk Dagbladet bare lov til å ta bildet du ser her.

- Dette er en helt ny måte å trene mage- og bukregionen på, sier Dæhlie.

Han tror svært mange av dagens toppidrettsutøvere kommer til å skaffe seg et eksemplar.

Frykter kopier

Produktutvikler Jon Aase har tidligere drevet med håndball og friidrett på høyt nivå. Han er ikke veldig glad for at hemmeligheten hans nå blir avslørt. Han har tatt internasjonalt patent på oppfinnelsen, men er så tidlig i prosessen at han frykter billige etterlikninger kan dukke opp på markedet.

- Først om ett år legges maskinen ut for salg, sier han.

Da kan du og jeg trene bort sideflesket på samme apparat som Dæhlie.

I Toppidrettsenterets små kjellerrom har ekstremutøvere som Dæhlie fått teste om den funker. Alpinist Ole Kristian Furuseth har også fått prøve.

- Dette lover veldig godt, sier Furuseth.

- Det handler om å trene mage og buk i bevegelse, sier Aase.

Helt i forkant

Dæhlie har hatt mage- og buktrening som sentralt treningsområde de siste par sesongene. På hans nivå handler det om å hente ut marginer. Derfor er Dæhlie ivrig på alt som er nytt.

- Det er viktig å være i forkant av utviklingen, sier Dæhlie, som føler han er i rute før v-cupåpningen i Kiruna 27.- 28. november.

- Nå må jeg på snø. Drar til Gålå (Vinstra) tenker jeg, sier skikongen.

  • På vei fra Skiforbundets festlokale til bilen, havnet Dæhlie og Dagbladet midt blant løpende politifolk med hjelmer, køller og skjold, som jaget demonstranter mot dødsstraff i USA. Heldigvis: Politifolka så forskjell på Dæhlie og demonstrantene, og slapp ham - og oss - gjennom sperringene.