Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie tror ikke på Tromsø-OL

Norges største olympier mener Lillehammer er det naturlige valget for et nytt norsk OL i 2014.

I går ble det kjent at Tromsø søker om OL i 2014. Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen tror at et OL i byen vil løfte hele landsdelen, og håper hele Tromsø stiller seg bak søknaden.

Også Lillehammer har lekt med tanken på å søke om et nytt vinter-OL, og dermed er det duket for en nasjonal kamp om hvem som skal stå bak Norges søknad internasjonalt.

Norges mestvinnende olympier, Bjørn Dæhlie, er usikker på om Tromsø er det beste alternativet.

- Vanskelig, Tromsø har mange åpenbare kvaliteter, skriver Dæhlie til Dagbladet.no i en e-post.

Selv tok Dæhlie to gull under lekene på Lillehammer, og har tidligere gitt sin støtte til en eventuell ny søknad fra byen. Og selv om Tromsø har meldt seg på i det olympiske kappløpet tror Dæhlie mest på at Norges søknad kommer fra Lillehammer.

- Jeg tror det vil bli en utfordring for Norge å argumentere internasjonalt for at Lillehammer ikke velges som søkerby dersom Norge skal søke igjen, skriver han.

MESTEREN: Her vinner Bjørn Dæhlie OL-gull på 10 kilometer klassisk under Lillehammer-OL. Dæhlie tror Lillehammer er Norges beste alternativ om vi skal søke om et nytt vinter-OL i 2014.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media