Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie utklasset verdenseliten

Bjørn Dæhlie fortsatte i samme spor som forrige sesong og vant sesongens første verdenscuprenn over 10 kilometer klassisk i dag. Seieren var Nannestad-løperens 38. i verdenscupen hittil. Erling Jevne gikk inn til en sterk tredjeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vladimir Smirnov fra Kasakhstan har lenge sagt at han i år ønsket å gå fra Bjørn Dæhlie, som var uovervinnelig i fjor. Men Bjørn Døhlie var for sterk i verdenscup-premieren og Smirnov måtte ta til takke med andreplassen, 10,1 sekunder bak Dæhlie.

- Morsomt med Vladimir på pallen og under pressekonferansen. Akkurat i løypa er det ikke så hyggelig, fleipet Bjørn Dæhlie etter sin 38. individuelle seier i verdenscupen.

Med en strålende avslutning tok Dæhlie det første stikket også denne sesongen.

- Seieren gir ro i kroppen. Den viste at jeg også i år har gjort riktige ting under sommer og høsttrening. Nå kan jeg konsentrere meg mot OL, sa Dæhlie, som neppe vil gå alle verdenscuprenn før OL.

Hardt program

- Programmet er vel hardt. Det er også viktig å unngå sykdom, sa Dæhlie, som ikke har bestemt seg for hva som skal droppes foran OL.

Noen hemmelighet er det ikke at norske langrennsløpere er litt redde verdenscuprennet i Russland på nyåret.

Magre år

Dæhlie åpnet litt rolig i dag. Etter snaue to kilometer lå han ni sekunder etter de beste, men deretter var det bare Dæhlie. - Jeg følte meg litt trett. Deretter var det vel lite å si på kroppen, la han til.Vladimir Smirnov ble slått med 10,1 sekunder av Dæhlie, men var svært fornøyd med plasseringen. Han har hatt to magre år etter at han ble kongen under VM i Thunder Bay i 1995.

- En del har gått galt. I forrige sesong var jeg mye syk i desember. Det er hovedgrunn til den svake fjorårsseongen, mente Smirnov, som har byttet skimerke foran denne sesongen.

Over og ut

- Men det har nok ikke så mye å si. Jeg hadde ikke vunnet på det rare Thunder Bay-føret med dårlige ski, sa Smirnov, som aldri har vært i Hakuba, den olympiske langrennsarenaen i februar. Men han har hørt om de tøffe Smirnov-løypene der borte.

- Jeg ser fram til OL, hvor jeg nok har størst sjanse på de tre korteste distansene, sa han. I OL skal han iallfall gå alle individuelle øvelser.

Mens Bjørn Dæhlie sannsynligvis avslutter karrieren i VM i Ramsau, Østerrike i 1999, er det over og ut for Smirnov etter denne sesongen. I Ramsau skal han være turist og heie på sin gamle konkurrent Bjørn Dæhlie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!