Dæhlie utklasset verdenseliten

Bjørn Dæhlie fortsatte i samme spor som forrige sesong og vant sesongens første verdenscuprenn over 10 kilometer klassisk i dag. Seieren var Nannestad-løperens 38. i verdenscupen hittil. Erling Jevne gikk inn til en sterk tredjeplass.

Vladimir Smirnov fra Kasakhstan har lenge sagt at han i år ønsket å gå fra Bjørn Dæhlie, som var uovervinnelig i fjor. Men Bjørn Døhlie var for sterk i verdenscup-premieren og Smirnov måtte ta til takke med andreplassen, 10,1 sekunder bak Dæhlie.

- Morsomt med Vladimir på pallen og under pressekonferansen. Akkurat i løypa er det ikke så hyggelig, fleipet Bjørn Dæhlie etter sin 38. individuelle seier i verdenscupen.

Med en strålende avslutning tok Dæhlie det første stikket også denne sesongen.

- Seieren gir ro i kroppen. Den viste at jeg også i år har gjort riktige ting under sommer og høsttrening. Nå kan jeg konsentrere meg mot OL, sa Dæhlie, som neppe vil gå alle verdenscuprenn før OL.

Hardt program

- Programmet er vel hardt. Det er også viktig å unngå sykdom, sa Dæhlie, som ikke har bestemt seg for hva som skal droppes foran OL.

Noen hemmelighet er det ikke at norske langrennsløpere er litt redde verdenscuprennet i Russland på nyåret.

Magre år

Dæhlie åpnet litt rolig i dag. Etter snaue to kilometer lå han ni sekunder etter de beste, men deretter var det bare Dæhlie. - Jeg følte meg litt trett. Deretter var det vel lite å si på kroppen, la han til.Vladimir Smirnov ble slått med 10,1 sekunder av Dæhlie, men var svært fornøyd med plasseringen. Han har hatt to magre år etter at han ble kongen under VM i Thunder Bay i 1995.

- En del har gått galt. I forrige sesong var jeg mye syk i desember. Det er hovedgrunn til den svake fjorårsseongen, mente Smirnov, som har byttet skimerke foran denne sesongen.

Over og ut

- Men det har nok ikke så mye å si. Jeg hadde ikke vunnet på det rare Thunder Bay-føret med dårlige ski, sa Smirnov, som aldri har vært i Hakuba, den olympiske langrennsarenaen i februar. Men han har hørt om de tøffe Smirnov-løypene der borte.

- Jeg ser fram til OL, hvor jeg nok har størst sjanse på de tre korteste distansene, sa han. I OL skal han iallfall gå alle individuelle øvelser.

Mens Bjørn Dæhlie sannsynligvis avslutter karrieren i VM i Ramsau, Østerrike i 1999, er det over og ut for Smirnov etter denne sesongen. I Ramsau skal han være turist og heie på sin gamle konkurrent Bjørn Dæhlie.