Dæhlie vant tross fall

VAL DI FIEMME (NTB): Nesten ti sekunder hadde Bjørn Dæhlie gått fra jagende Vladimir Smirnov etter fire kilometer av jaktstarten i dag. Så falt han i en slak nedoverbakke, og tapte dyrbar tid. Men likevel greide ingen å frata Dæhlie hans 40. verdenscuptriumf.

- Det er ikke første gang jeg vinner et verdenscuprenn med fall. Det skjer relativt ofte, spøkte Bjørn mens han koste seg med bløtkake for sine 40 seire etter målgang. Sammen med Thomas Alsgaard, som gikk ut fra sjetteplass, sikret Bjørn norsk dobbeltseier - for andre gang på to dager. I går vant skikongen fra Nannestad 10 kilometer klassisk, og da ble Sture Sivertsen nummer to.

Etter fire kilometer i VM-løypa fra 1991 måtte Bjørn over ende. Da hadde han opparbeidet seg et forsprang på snaut halvminuttet, etter at han gikk ut med 22,5 sekundes forsprang på Sture Sivertsen og Vladimir Smirnov.

- Det var et pent, men klomsete fall. Jeg stupte forover, gled på magen og snurret 360 grader, men kom meg opp relativt raskt. Likevel tapte jeg minst ti sekunder, sa Dæhlie til NTB.

Irriterende

Han greide imidlertid å øke forspranget igjen til de jagende løperne bak. Det var liten fare for at utstyret skulle gå i stykker eller at Bjørn skulle stivne.

- Det er bare fryktelig irriterende med et slikt klomsete fall. Jeg hadde tross alt stått på fælt og opparbeidet et brukbart forsprang, sa 30-åringen som vant rennet selv om han bare hadde 14. beste tid over søndagens 15 kilometer.

I mål var Bjørn ni sekunder foran Alsgaard. Den russiskfødte østerrikeren Mikhail Botvinov fulgte ytterligere tre sekunder bak, mens Smirnov ble hektet av med 26,5 sekunder.

Omtrent samtidig med Bjørns fall greide Thomas Alsgaard å gå opp i ryggen på Smirnov og Sivertsen. Der lå Thomas og sparte på kreftene til det gjensto halvannen kilometer til mål. Da satte han inn støtet som Smirnov og Botvinov ikke var i stand til å svare på.

Ikke i toppform

- Jeg føler meg sterkere enn tidligere. Formen er jevnt over bedre enn den har vært tidligere sesonger, selv om jeg på ingen måte er i toppform nå, sa Alsgaard.

Thomas Alsgaard gjennomførte 15 kilometeren desidert raskest av samtlige. Han gikk på 35.07,2, som er hele 37,3 sekunder sterkere enn Dæhlie. Michail Botvinov var nest raskest, 17,3 sekunder dårligere enn Alsgaard.

Sture Sivertsen ble til slutt nummer 17, mens Erling Jevne endte på 20. plass. Krister Sørgård gikk forbi begge og ble nummer 15. Etter søndagens renn leder Dæhlie verdenscupen med 332 poeng, 126 poeng foran Alsgaard på andreplass. Smirnov er treer.

SEIERSMASKIN: Med full kontroll på konkurrentene, et fall til tross, gikk Bjørn Dæhlie inn til sin andre seier på like mange dager i Val di Fiemme i dag.