Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie vil også stille i dopinghøring

Støtter Koss sitt forslag.

IDRETTSHELTER: Bjørn Dæhlie støtter Johann Olav Koss' forslag om en dopinghøring i norsk idrett. Her er de to under idrettsgallaen i Håkons Hall på Lillehammer i 2010.  
Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX .
IDRETTSHELTER: Bjørn Dæhlie støtter Johann Olav Koss' forslag om en dopinghøring i norsk idrett. Her er de to under idrettsgallaen i Håkons Hall på Lillehammer i 2010. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX . Vis mer

Bjørn Dæhlie støtter Johann Olav Koss' forslag om en dopinghøring i norsk idrett. Skikongen vil selv stille i en eventuell høring, skriver VG.

Johann Olav Koss uttalte til VG onsdag at det bør holdes en norsk dopinghøring der idrettsutøvere kan bidra til å få lagt alle kortene på bordet om norske idrettsprestasjoner. Forslaget kommer etter tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaards dopinginnrømmelser for litt over en uke siden.

- Jeg vil stille opp på en høring. Det tror jeg alle norske idrettsutøvere vil, sier Dæhlie til VG.

På spørsmål om han noen gang har brukt et dopingmiddel eller vurdert å dope seg, svarer den tidligere langrennsstjernen klart nei.

- Jeg er glad for at jeg har drevet med idrett i Norge og har fått med meg våre verdier fra trenere og landslag fra jeg var 17 år. Jeg tror vi har vært litt beskyttet i Norge. Vi utøvere ble aldri tilbudt doping av vårt støtteapparat. Temaet var at man skulle passe på hva man fikk i seg og ta avstand fra doping. Vi var rånøye på hva vi spiste og drakk. Jeg rørte ikke noe jeg ikke hadde full kontroll på, forteller Dæhlie.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media