IDRETTSHELTER: Bjørn Dæhlie støtter Johann Olav Koss' forslag om en dopinghøring i norsk idrett. Her er de to under idrettsgallaen i Håkons Hall på Lillehammer i 2010.  
Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX .
IDRETTSHELTER: Bjørn Dæhlie støtter Johann Olav Koss' forslag om en dopinghøring i norsk idrett. Her er de to under idrettsgallaen i Håkons Hall på Lillehammer i 2010. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX .Vis mer

Dæhlie vil også stille i dopinghøring

Støtter Koss sitt forslag.

Bjørn Dæhlie støtter Johann Olav Koss' forslag om en dopinghøring i norsk idrett. Skikongen vil selv stille i en eventuell høring, skriver VG.

Johann Olav Koss uttalte til VG onsdag at det bør holdes en norsk dopinghøring der idrettsutøvere kan bidra til å få lagt alle kortene på bordet om norske idrettsprestasjoner. Forslaget kommer etter tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaards dopinginnrømmelser for litt over en uke siden.

- Jeg vil stille opp på en høring. Det tror jeg alle norske idrettsutøvere vil, sier Dæhlie til VG.

På spørsmål om han noen gang har brukt et dopingmiddel eller vurdert å dope seg, svarer den tidligere langrennsstjernen klart nei.

- Jeg er glad for at jeg har drevet med idrett i Norge og har fått med meg våre verdier fra trenere og landslag fra jeg var 17 år. Jeg tror vi har vært litt beskyttet i Norge. Vi utøvere ble aldri tilbudt doping av vårt støtteapparat. Temaet var at man skulle passe på hva man fikk i seg og ta avstand fra doping. Vi var rånøye på hva vi spiste og drakk. Jeg rørte ikke noe jeg ikke hadde full kontroll på, forteller Dæhlie.

(NTB)