Dæhlies bok allerede en bestselger

Skikongen Bjørn Dæhlies bok «Gulljakten» var allerede før den ble lagt ut i handelen tirsdag en bestselger. Forhåndssalget lød på enorme 100 000 eksemplarer.

- Et forhåndssalg på 100 000 eksemplarer er det høyeste i Norge noensinne, tror jeg, sier medforfatter og Bjørn Dæhlies pressetalsmann Rolf Nereng til NTB.

Samfunnsoppgjør

«Gulljakten» handler ikke bare om skikongen Bjørn Dæhlies evige jakt på gull og heder. Den går dypere enn som så. Blant annet tar han et oppgjør med samfunnsutviklingen, som går i retning av mer passive barn.

Suksess-oppskrift

- Temaet engasjerer meg veldig. Ønsker vi i framtiden toppidrettsutøvere, eller vil vi at barna skal bli flinkere på skolen? Spør han seg. Bjørn kan ikke gi noe fasitsvar, men han fastholder at trenden i dag er skremmende.

- Forholdene i det norske samfunnet har forandret seg voldsomt de siste årene. Barna sitter mye mer inne framfor å leke ute. Det er åpenbart slutt på den tiden da ungene løp ute på jordene, lagde spretthopp i skråningene og spilte fotball på løkka, sier Dæhlie. Nettopp det var hans oppskrift på suksess.

Høydehus-krangel

Vinterens krevende «mediakrangel» med Vebjørn Rodal om bruken av kunstig høydetrening (høydehus) vier han også masse plass til. Foruten det spenner tiden og temaene seg fra ende til annen.

- Jeg kommer med mine indre tanker i boka. Folk vil få et godt inntrykk av mitt liv de siste årene gjennom å lese den, sier Nannestads store sønn.

(NTB)