Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlies forlag vil ha erstatning fra Dagbladet

Forlagssjef Kim-Magnus Andresen i LibriArte er sjokkert over at Dagbladet har gjengitt sitater fra Bjørn Dæhlies bok, og varsler erstatningssøksmål. - Jeg er svært skuffet over at Dagbladet ikke klarte å holde seg. De har fullstendig ødelagt vår måte å presentere boken på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlagssjefen mener Dagbladets oppslag kan ødelegge salget, og at artikkelen er et klart brudd på opphavsretten.

  - Det kan bli veldig dyrt for oss nå som lufta er gått ut av ballongen. Vi må trolig annonsere for å skape interesse, noe vi sannsynligvis kunne gjort i langt mindre grad hvis alle hadde fått boka på samme tid. Inntil neste tirsdag hadde ingen legal rett til å gjengi noe fra boken uten vår tillatelse, hevder en svært skuffet Andresen.

  - Vi har kontaktet Dagbladet, og forlanger å få et tilsvar i løpet av onsdag. Jeg er spent på hva de vil si, fortsetter forlagssjefen.

Grovt overtramp

Bjørn Dæhlies pressetalsmann, Rolf Nereng, avventer situasjonen. Også han er skuffet over Dagbladets opptreden.

  - Dette er en form for useriøs journalistikk jeg trodde Dagbladet ville holde seg for gode til. Jeg ble mildt sagt svært overrasket da jeg så dette på trykk, sier Nereng til NTB.

  - Dagbladets sportsredaktør Peter Raaum sa tirsdag at han ble tilbudt et eksemplar fra en person som hadde legal tilgang til boken. Hvor mange har hatt slik tilgang?

  - Tre personer. Forlagssjefen, Bjørn og meg. Ingen av oss har ringt Dagbladet, forsikrer Nereng.

  - VG fikk også tilbud om å kjøpe et eksemplar, men de var redelige nok til å ringe meg mandag ettermiddag for å spørre om de kunne trykke noe. Jeg sa nei, og heldigvis respekterte de mitt ønske, røper Nereng og legger til at Bjørn Dæhlie ikke vil involvere seg i saken.

  - Dette tar jeg og advokat Petter G. Nitter oss av, forteller Nereng.

(NTB)

Hele Norges coronakart