Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlis agent: - Det foregår ting i kulissene nå

Alt peker mot januarovergang.

TROPPENS MEST KAMPKLARE: Mats Møller Dæhli er meget spillesugen. Da kommer landslagsuka beleilig. Her fra mandagens trening på Bislett. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TROPPENS MEST KAMPKLARE: Mats Møller Dæhli er meget spillesugen. Da kommer landslagsuka beleilig. Her fra mandagens trening på Bislett. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Siden Russell Slade tok over som permanent Cardiff-manager den første uka i oktober, har Mats Møller Dæhli fått 20 minutter for klubblaget. Slade uttalte nylig at et januarsalg av Dæhli bare er aktuelt om det kommer et godt bud. Men noen særlig dialog direkte med spilleren har det ikke vært: De to har ikke snakket sammen på rundt tre uker, forklarte Dæhli da han møtte pressen i Sandvika i forkant av mandagens landslagstrening.

- Jeg vil spille fotball. Det har jeg ikke fått. Det er ikke ideelt, men jeg gjør alt jeg kan for å være i kampform, og nå gleder jeg meg bare til denne samlinga, sier Dæhli til Dagbladet.

Bekrefter samtaler Da Dæhli ble hentet fra Molde til Cardiff av Ole Gunnar Solskjær i januar 2014, var også andre klubber interessert - både i Premier League og i Bundesliga. Mange av dem har vært til stede og sett Dæhlis rekke av solide landskamper siden den overgangen, og de har full kontroll på at han nå er i en klubb som velger en helt annen og mer direkte spillestil enn den som passer 19-åringen fra Oslo vest best.

Og siden det ser ut til å passe både selgende langpasningsklubb og den benkeplasserte spilleren godt med en overgang, er det lett å konkludere med at Dæhli trolig har en annen drakt når det neste vinduet stenger i månedsskiftet januar/februar.

- Det foregår ting i kulissene som jeg ikke kan snakke om i mediene nå - samtaler om en avklaring av situasjonen. Utover det blir det ikke riktig av meg å kommentere innholdet i samtalene, sier agent Jim Solbakken til Dagbladet.

- Jeg tåler én til to måneder uten spilletid uten at det går for mye utover kampformen, men det sier seg selv at jeg må spille fotball etter det. Jeg er 19 år. Det er viktig, sier Dæhli selv.

SAMTALER: Mats Møller Dæhli sammen med Jim Solbakken. Foto: NTB Scanpix
SAMTALER: Mats Møller Dæhli sammen med Jim Solbakken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Så det kan skje noe i januar?

- Vi får se hva som skjer. Vi håper det løser seg på en bra måte, enten det blir det ene eller andre, svarer han.

- Jeg tar alt Norge skal møte Estland på onsdag i privatlandskamp. Kampen innebærer et lite dilemma for landslagssjef Per-Mathias Høgmo: Skal han bruke kampen til å drille førsteelleveren før søndagens langt viktigere kvalifiseringsmøte med Aserbajdsjan, med den skade- og belastningsrisikoen det innebærer, eller skal han benytte muligheten til å la vannskorpespillere som Martin Ødegaard og Jone Samuelsen få vise seg fram?

Mats Møller Dæhli regnes for lengst blant de etablerte. Men han tar gjerne sjansen på å spille begge oppgjørene den neste uka, siden det i hverdagen blir minimalt med kamper.

- Jeg tar alt, jeg. Hvis jeg får lov.

Klubben i mitt hjerte Én klubb det imidlertid ikke blir ved neste korsvei, i hvert fall ikke allerede i 2015, er den Dæhli har sine røtter i. Da Dagbladet i går ba landslagsstjernen snakke om klubben i sitt hjerte, i anledning vår artikkelserie, bekreftet han at det er barndomslaget Lyn han har mest følelser for.

- Lyn var en veldig fin klubb å vokse opp i. Godt miljø med stor trygghet, og det var fine folk å jobbe med. Et bra sted for meg å utvikle meg på. Jeg tenkte vel ikke så mye over det da, men når jeg ser tilbake på det, er det fantastisk, sier Dæhli.

• Mats Møller Dæhli har slitt med bevegeligheten i hofta. Han har derfor vært hjemme i Oslo siden slutten av forrige uke, men friskmelder seg selv til møtene med Estland og Aserbajdsjan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media