DEPPER:  Freiburgs Sascha Riethe. Foto: NTB Scanpix
DEPPER: Freiburgs Sascha Riethe. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dæhlis Freiburg i trøbbel etter tap mot bunnkollega

Varsellysene blinker rødt.

Freiburg, som fortsatt må greie seg uten Mats Møller Dæhli, er for alvor tilbake i bunnstriden i Bundesliga etter 1-2-tap hjemme mot bunnkollega Paderborn.

Freiburg hadde en god mulighet til å skyte seg et steg unna nedrykkskampen. I stedet er det nå kun målforskjellen som skiller laget fra kvalifiseringsplass.

Det startet bra da spissen Nils Petersen ga Freiburg ledelsen fem minutter før pause, men to mål av Lukas Rupp mot slutten av kampen sørget for at Paderborn fikk med seg tre poeng hjem. Laget er dermed ett poeng over Freiburg.

Dæhli sliter fortsatt med knærne og var dermed ikke med i troppen.

Tett i bunnen Hannover er på kvalifiseringsplass etter at laget hentet inn 0-2 til 2-2 mot serietoer Wolfsburg. Jimmy Briand og Salif Sane scoret de viktige målene for gjestene.

Også Stuttgart, som er på nedrykksplass, spilte en vanskelig bortekamp. Laget tok ledelsen 2-1 mot Schalke like etter pause etter mål av Martin Harnik og Filip Kostic. Det holdt ikke til poeng, og dermed er laget fortsatt sist på tabellen. Klaas-Jan Huntelaar utlignet med sitt annet mål for kvelden, før et selvmål like før slutt sørget for at det endte 3-2 til Schalke.

Hamburg er også under streken, men kan gjøre noe med det i søndagens bortekamp mot Mainz.

Kjemper om europacup Oppgjøret mellom Hoffenheim og Dortmund, to lag som kjemper for billett til europaligaen, endte 1-1. Augsburg ligger dermed fortsatt rett foran duoen, på 6.-plass, etter selv å ha spilt 0-0 mot Köln. Werder Bremen klatret også forbi etter å ha vunnet 1-0 hjemme over Eintracht Frankfurt.

I lørdagens siste kamp tapte Bayern München 0-2 borte mot Leverkusen. Gjestene er allerede seriemester og sparte flere spillere til midtukas semifinale i mesterligaen. Målene kom etter pause ved Hakan Calhanoglu og Julian Brandt.

Leverkusen har sikret seg en plass blant de fire beste. Siden de tre første er direktekvalifisert til mesterligaen, mens 4.-plassen må ut i kvalifisering, har laget likevel noe å spille for på slutten.

(NTB)