Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dæven han kom fort på slutten der. Jeg hadde ti meter jo!

Så kom tårene fra Super-Svendsen.

JUBLER: Emil Hegle Svendsen fikk endelig klaff i sporet og kunne juble for gull på oppløpet. Men det var nesten for tidlig. Fourcade var bare centimetere unna å fraøve trønderen seieren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JUBLER: Emil Hegle Svendsen fikk endelig klaff i sporet og kunne juble for gull på oppløpet. Men det var nesten for tidlig. Fourcade var bare centimetere unna å fraøve trønderen seieren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Det så lenge ut til at det hvilte en forbannelse over herrenes fellesstart. Rennet som opprinnelig skulle vært avviklet på søndag ble offer for den tjukke tåka i Sotsji to dager på rad, men i formiddag kom endelig det 30 mann sterke feltet avsted.

Og for en dag det skulle bli på Laura.

Super-duellen Emil Hegle Svendsen, som i likhet med resten av den norske troppen har slitt med skiene, fikk klaff i sporet, og endelig fikk tilskuerne i Sotsji og alle foran fjernsynet hjemme se den duellen de har ventet på siden OL startet for halvannen uke siden.

Etter fire fulle hus gikk Svendsen ut sammen med storfavoritt Martin Fourcade og tsjekkiske Ondrej Moravec på den siste runden.

Trioen fulgte hverandre lenge som skygger gjennom de russiske skogene, men inn på oppløpet sto det mellom de to duellantene.

Nordmannen klemte til og dro fra erkerivalen, men slakket av på slutten og Fourcade kastet frem en fot som akkurat ble noen centimetere for kort.

Og da kom tårene.

Ikke helt kontroll Det er en lettet gullvinner som snakker med TV 2 etter løpet.

UTMATTET: Hegle Svendsen segnet om i målområdet etter å ha tatt seg helt ut på oppløpet. I dag holdt det til gull. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB Scanpix
UTMATTET: Hegle Svendsen segnet om i målområdet etter å ha tatt seg helt ut på oppløpet. I dag holdt det til gull. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB Scanpix Vis mer

- Det er så deilig at jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt utrolig, sier han.

Likevel, Svendsen gjorde det unødvendig spennende på oppløpet. Selv trodde han at avstanden ned til franskmannen var større enn den faktisk var.

- Dæven han kom fort på slutten der. Jeg hadde ti meter jo!, roper han som svar på Dagbladets spørsmål om spurten.

- Jeg visste jeg var foran, men det var en liten strek i regninga at han var så nærme.

- Typisk meg Til tross for at det så ut til at gullet til Emil Hegle Svendsen hang i et tynt snøre rett etter målgang på fellesstarten, hevder hovedpersonen selv at det ikke var så dramatisk som det så ut til.

- Jeg føler jeg hadde god kontroll, selv om det kanskje ikke så sånn ut. Jeg så jeg hadde fem-ti meter på Fourcade, og da trodde jeg han skulle gi opp. Men han gjorde jo ikke det.., sier Emil Hegle Svendsen.

- Det var nærmere enn jeg trodde. Det er typisk meg å slappe av litt for tidlig. Jeg bruker aldri mer krefter enn jeg trenger for å vinne, sier han.

- Jeg så meg ikke til siden. Jeg så bare framover, og så gullet i det fjerne.

Martin Fourcade sa før start at han hadde fått kjenning med litt sykdom, men det så sannelig ikke slik ut. Selv var han halvfornøyd etter at sølmedaljen var et faktum.

- Man kan ikke være 100 prosent fornøyd med sølv. Men jeg sa i morges at jeg bare ville prestere godt, og det gjorde jeg. Jeg følte meg ikke bra på starten, men det kom seg utover i løpet. Gratulerer til vinneren, sier Fourcade til TV 2.

Fire bom på siste Johannes Thingnes Bøe nøyde seg med én bom, men etter et fall på den siste runden endte han på åttende.

Ole Einar Bjørndalen, som på denne dag for 16 år siden tok sitt første OL-gull, gikk fantastisk i sporet, men fire bom på den siste og avgjørende skytingen ble for tungt for veteranen som til slutt måtte ta til takke med en 22.-plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!