Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dag Bjørndalen sendt hjem

ANTERSELVA (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (27) reagerte med sjokk og vantro da storebror Dag (31) i går fikk beskjed om å sette seg på første fly hjem etter sesongbeste og 14. plass på 20 kilometeren torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til at han ble vraket fra OL-troppen fikk eldstebror Bjørndalen den brutale beskjeden om at han heller ikke får lov til å gå søndagens jaktstart her i Anterselva i Nord-Italia - til tross for en brukbar 14. plass som utgangspunkt. Det fikk Ole Einar Bjørndalen til å reagere kraftig i går:

- Jeg er sjokkert over at det går an å behandle folk på den måten. At Dag ikke kommer til OL er for så vidt greit, han har ikke oppfylt kravene. Men det var likevel unødvendig å sende ham rett hjem. For noen betyr faktisk verdenscupen også en del, og med en god jaktstart kunne han lett gått seg opp blant de fem beste. Det ville betydd mye for selvtilliten hans. Å sende ham hjem er det samme som å bryte ham helt ned mentalt, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Usikkert

- Og husk at bare de 30 beste i verdenscupen får gå VM-fellesstarten i Holmenkollen i mars. Nå får Dag neppe muligheten til å samle nok poeng til å få med seg den heller, utdyper Bjørndalen. Den hjemsendte Dag er nå usikker på om dette er slutten på hans landslagskarriere.

- Dette er det verste overtrampet jeg har vært med på gjennom mine mange år som skiskytter, og signalene fra landslagsledelsen er vel ganske grei; nå er jeg vel uønsket framover, sier en skuffet Dag Bjørndalen til Dagbladet.

- Nå skal jeg ta meg noen dager helt fri. Jeg trenger det for å få summet meg litt, og så skal jeg kjenne etter om det finnes motivasjon igjen til å ta en sesong til.

Landslagstrener Erlend Slokvik begrunner hjemsendelsen med at han nå ønsker ro rundt laget som skal prestere i OL.

En argumentasjon olympiamester Ole Einar Bjørndalen ikke kjøper.

- Hvis man ikke får ro rundt seg med 10- 12 dager i Yellowstone, hvor vi skal lade opp, så får man det aldri. Kostnaden ved å ha Dag her til søndag er også lik null, så dette var unødvendig, mener Bjørndalen.

Støtte fra Bjørge

Toppidrettsjef Bjørge Stensbøl støtter Slokvis avgjørelse om å nekte Dag Bjørndalen å gå jaktstarten søndag.

- Det er naturlig og bra at en utøver blir skuffet når man ikke kommer til OL. Men det er også fare for at den utøveren kan bli megasur og tverr, noe som igjen kan påvirke det miljøet som skal prestere i OL. Jeg sier ikke at Dag nødvendigvis er slik, men jeg sier heller ikke at det er galt å sende en vraket OL-utøver hjem. På denne måten slipper man uansett problemet, sier Stensbøl.

SKUFFET: - Dette er det verste overtrampet jeg har vært med på gjennom mine mange år som skiskytter, sier Dag Bjørndalen.
Hele Norges coronakart