Dag Otto-drama går verden rundt: - Vi brølte og løp

Til Dagbladet forteller Dag Otto Lauritzen om hvordan han og fotograf Torbjørn Pedersen havnet midt i dramaet som går verden rundt. - Det fløy store steiner i lufta.

SKJELVEN: Dag Otto Lauritzen var skjelven da han havnet midt i jordras-dramaet i Tour de France. Nå hylles han. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKJELVEN: Dag Otto Lauritzen var skjelven da han havnet midt i jordras-dramaet i Tour de France. Nå hylles han. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-bildene rapportert av TV 2-profil Dag Otto Lauritzen og fotograf Torbjørn Pedersen går verden rundt, deriblant i storaviser som L'Équipe og The Guardian.

Som eneste TV-team ved jordraset som stoppet dagens Tour de France-etappe, takket være Lauritzens spesielle status i sykkelmiljøet, fikk duoen rapportert eksklusive bilder rundt jordraset på direkten.

- Vi er privilegerte som er midt oppi der og får være der det skjer. Men dette var helt spesielt, sier 62-åringen til Dagbladet.

Han er nå i sikkerhet og sitter i bilen på vei til neste hotell når Dagbladet får kontakt med Grimstad-helten.

- Mange har ringt. Jeg er absolutt OK. Det er ingen fare. Jeg er glad ingen er skadet, beroliger Dag Otto Lauritzen.

- Hvordan opplevde du det som skjedde?

- Vi var midt oppe i det. Jeg har aldri opplevd makan. Vi stoppet i utgangen av en tunnel. Så ble vi plutselig møtt av et jordras. En av bilene holdt på å bli tatt av det. Det var krise nok. Så kom det enda et nytt ras med stein på størrelse på knyttnever i lufta. Vi brølte og løp.

- Det fløy store steiner i lufta

Den tidligere norske sykkelproffen måtte rope på sin fotograf Toby Pedersen for at kollegaen skulle komme seg unna jordraset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer