Dag Otto-drama går verden rundt: - Vi brølte og løp

Til Dagbladet forteller Dag Otto Lauritzen om hvordan han og fotograf Torbjørn Pedersen havnet midt i dramaet som går verden rundt. - Det fløy store steiner i lufta.

SKJELVEN: Dag Otto Lauritzen var skjelven da han havnet midt i jordras-dramaet i Tour de France. Nå hylles han. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKJELVEN: Dag Otto Lauritzen var skjelven da han havnet midt i jordras-dramaet i Tour de France. Nå hylles han. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

TV-bildene rapportert av TV 2-profil Dag Otto Lauritzen og fotograf Torbjørn Pedersen går verden rundt, deriblant i storaviser som L'Équipe og The Guardian.

Som eneste TV-team ved jordraset som stoppet dagens Tour de France-etappe, takket være Lauritzens spesielle status i sykkelmiljøet, fikk duoen rapportert eksklusive bilder rundt jordraset på direkten.

- Vi er privilegerte som er midt oppi der og får være der det skjer. Men dette var helt spesielt, sier 62-åringen til Dagbladet.

Han er nå i sikkerhet og sitter i bilen på vei til neste hotell når Dagbladet får kontakt med Grimstad-helten.

- Mange har ringt. Jeg er absolutt OK. Det er ingen fare. Jeg er glad ingen er skadet, beroliger Dag Otto Lauritzen.

- Hvordan opplevde du det som skjedde?

- Vi var midt oppe i det. Jeg har aldri opplevd makan. Vi stoppet i utgangen av en tunnel. Så ble vi plutselig møtt av et jordras. En av bilene holdt på å bli tatt av det. Det var krise nok. Så kom det enda et nytt ras med stein på størrelse på knyttnever i lufta. Vi brølte og løp.

SNØSTORM OG JORDRAS: Den 19. etappen av Tour de France ble avbrutt. Vis mer

- Det fløy store steiner i lufta

Den tidligere norske sykkelproffen måtte rope på sin fotograf Toby Pedersen for at kollegaen skulle komme seg unna jordraset.

- Toby er en fantastisk fotograf, men jeg måtte rope på ham for å få ham i sikkerhet. «Du må komme deg tilbake», ropte jeg til Toby. Det var rett og slett farlig. Men alt gikk heldigvis bra. Ingen mennesker er skadet, sier Dag Otto til Dagbladet.

- Hvordan vurderte dere sikkerheten der dere sto?

- Det var ikke trygt der vi sto. Vi måtte løpe vekk. Det fløy store steiner i lufta. Jeg fryktet at det kunne komme enda mer. Det visste vi ingenting om.

- Skjelven

Han blir i sosiale medier hyllet for den engasjerte rapporteringen fra åstedet.

- Det har jeg ikke fått med meg, men det var bare det som skjedde der og da. Jeg prøvde ikke å være engasjert. Det var bare en naturlig reaksjon, siden vi var i en farlig situasjon, forteller den norske sykkelhelten.

IRRITERT: Julian Alaphilippe var meget skuffet over å ha mistet sammenlagtledelsen i Tour de France på den tredje siste etappen i rittet fredag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
IRRITERT: Julian Alaphilippe var meget skuffet over å ha mistet sammenlagtledelsen i Tour de France på den tredje siste etappen i rittet fredag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Vis mer

- Raset kom rett ved siden av. Det fløy steiner som knyttnever rundt oss. Det kunne ha vært farlig. Det er et under at ingen ble skadet.

- Er du skjelven nå?

- Jeg var skjelven. Det må jeg innrømme. Men det var mer på vegne av alle som var der, sier Dag Otto Lauritzen.

Tror på Bernal

Julian Alaphilippe mistet den gule trøya i dag og var svært skuffet da han satt seg inn i bilen etter at etappen ble stoppet.

TV 2s sykkelprofil tror franskmannen hadde tapt enda mer om ikke etappen hadde blitt stoppet, selv om 27-åringen er råsterk i utforkjøringer.

- Alt blir spekulasjoner. Jeg tror Alaphilippe ville ha tapt mer tid til Bernal. Han klarte nesten ikke å ta inn noe i utforkjøringen, bare to sekunder på 10 kilometer, etter det jeg hørte, sier Dag Otto Lauritzen.

- Hvem tror du vinner Tour de France sammenlagt nå?

- Bernal har vist seg som den sterkeste i Alpene. Jeg tror han har gode sjanser, men ingenting er avgjort. Det blir en hard kamp om podiet.