MÅTTE SVARE FOR SEG: TV 2 ønsket å forsikre seg om at Dag Otto Lauritzen hadde en dopingfri fortid før de ga ham fornyet tillit som sykkelekspert. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MÅTTE SVARE FOR SEG: TV 2 ønsket å forsikre seg om at Dag Otto Lauritzen hadde en dopingfri fortid før de ga ham fornyet tillit som sykkelekspert. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Dag Otto Lauritzen måtte i dopingmøte med TV 2

- Skjønner godt at de hadde behov for å se meg i hvitøyet.

Tidligere sykkelproff og sykkelekspert i TV 2 Dag Otto Lauritzen har etter den siste tidens dopingavsløringer måtte svare på spørsmål fra TV-kanalens ledelse.

- Dag Otto er krystallklar på at han aldri har brukt doping. Vi har tillit til hans historie og han forblir en del av TV 2s sykkelsatsing, sier TV 2 Sportens sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til Fædrelandsvennen.

I forrige uke innrømmet avtroppende sportssjef i sykkelforbundet og tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard å ha brukt EPO. Det er i lys av disse avsløringene TV 2 skal ha ønsket å høre Lauritzens historie.

TV-kanalen skal ha hatt løpende kontakt med Lauritzen den siste uken, og Hagen sier at møtet ble avholdt fordi fallhøyden er stor og at det var nødvendig for TV 2 å forsikre seg om at Lauritzen har en ren fortid.

- Vi hadde et ryddig, realt og hyggelig møte. Etter de siste ukenes stormbølger over norsk og internasjonal sykkelsport skjønner jeg godt at de hadde behov for å se meg i hvitøyet og stille noen spørsmål, sier Lauritzen til avisen.

(NTB)