Dag Otto våknet opp til knuste ruter i Tour de France-bilen

Tyvene tok kamera til en halv million.

INNBRUDD: Dag Otto Lauritzen og resten av TV2-teamet våknet opp til knuste ruter i bilen i morges. Foto: Sindre Olsen / TV 2
INNBRUDD: Dag Otto Lauritzen og resten av TV2-teamet våknet opp til knuste ruter i bilen i morges. Foto: Sindre Olsen / TV 2Vis mer

(Dagbladet): Alt har ikke gått på skinner for TV2 så langt i Tour de France.

I går ble det snakket om på lufta at en kameramann sto i fare for å bli arrestert, og i dag våknet Dag Otto Lauritzen opp til knuste ruter i bilen da det hadde vært innbrudd i løpet av natten.

Til Dagbladet sier Lauritzen at politiet tror det er snakk om et bestillingstyveri.

- Vi våknet på det mest idyllistiske stedet, men idyllen ble fort brutt da vi fant ut at det hadde vært innbrudd i bilene våre i løpet av natten. Politiet tror det er snakk om et bestillingstyveri da det har vært innbrudd i flere biler, sier han.

Kamera til 500 000
Lauritzen kan også fortelle at tyvene mest sannsynlig ble avbrutt mitt i raidet sitt.

- Det kan virke som om de stakk av før de hadde fått med seg alt, men de fikk med seg et kamera til en halv million fra oss.

Selv om humøret til den livlige karen fra Grimstad har fått seg en liten knekk, sier han at det viktigste er at alle er i god behold.

- Det er klart at det legger en demper på stemningen, men det er tross alt bare det materielle. Alle har det godt, og det er det viktigste, sier han.

Heftige diskusjoner
Angående ryktene om nesten-arrestasjoner, forteller han at det er sånt som skjer når ekstremt vakthold møter ivrige journalister og pressefolk.

- Det kan bli noen opphetede diskusjoner med det franske politiet. Christian Paasche havnet i en disputt så sent som i går, og han er ikke veldig stødig i fransk. Men det sånn man må regne med når det er 25 000 politifolk rundt om kring, avslutter Lauritzen.

Så får vi håpe at alle er på plass til å følge dagens etappe fra klokka 14.10, og ikke sitter bak murene i et fransk fengsel.