Dagbladet anbefaler VM-troppen

Drillo ble tre mann klokere etter oppvisningen mot Danmark: Dan Eggen, Håvard Flo og Thomas Myhre. Dermed er VM-troppen langt på vei komplett før de to gjenstående treningskampene. Slik ser Dagbladet for seg VM-laget, VM-troppen - og konkurransen rundt de siste plassene:

KEEPERE

Frode Grodås
 • På VM-laget: Frode Grodås. Har i tilstrekkelig mange kamper vist at han holder et høyt nivå, tross mangelen på klubbkamper. Ingen grunn til å sette flere spørsmålstegn.
 • I VM-troppen: Thomas Myhre og Espen Baardsen. Myhre imponerte da han måtte erstatte Grodås mot Danmark. Tredjekeeperen får med 99 prosents sikkerhet ikke spille i VM _ og da bør det satses på framtida: Espen Baardsen _ forutsatt at han gjør et pålitelig inntrykk i U-EM i mai.
 • Kan håpe: Thomas Gill. Mistet et solid VM-grunnlag mot Belgia, men solide prestasjoner før den tid.
 • På VM-laget: Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen og Stig Inge Bjørnebye. Fin blanding av fart, styrke, rutine og solide langpasningsføtter. Skadefrie Berg og Johnsen er fortsatt klare førstevalg som midtstoppere. Håland har farta og aggressiviteten, mens Bjørnebye spilte en betryggende omgang mot Danmark _ og mangler dessuten konkurranse.
 • I VM-troppen: Vegard Heggem, Erik Hoftun, Dan Eggen og Bent Skammelsrud. De tre første er meget solide erstattere. Eggen imponerte mot Danmark, og Hoftun og Heggem har gjort det tidligere. Skammelsrud var svak mot Belgia, men har spilt solide kamper som venstreback før den tid _ og vil garantert løfte seg når han er tilbake i RBK.
 • Kan håpe: André Bergdølmo, Claus Lundekvam og Gunnar Halle. Bergdølmo få sjansen i en av de to gjenstående treningskampene. Han er ferdighetsmessig landets beste back, kan spille både på venstre- og høyresiden, men er primært en utfordrer til Bjørnebye. Halle kan fort bli det trygge og pålitelige valget Drillo ender på. Meget anvendelig i forsvar. Lundekvam har vært positiv, men kjemper mot en rekke kapasiteter.
 • På VM-laget: Petter Rudi, Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen og Håvard Flo. Flo spilte i utgangspunktet for en plass i VM-troppen mot Danmark, men nikket seg til status som Drillos beste hodespiller for øyeblikket _ og dermed rett inn på laget.
 • I VM-troppen: Vidar Riseth, Ole Gunnar Solskjær, Erik Mykland og Frank Strandli. Ingen diskusjon om Myggen og Riseth. Sistnevnte er meget anvendelig _ primært flankespiller, men kan også trekkes inn som indreløper. Solskjær viste i landskampen mot Belgia at han er umulig å komme utenom:
 • Kan håpe: Roar Strand, Jostein Flo, Daniel Berg Hestad, Mini, Andreas Lund og Steffen Iversen. Flo, Lund og Iversen har alle muligheter til å nikke seg inn i VM-troppen. Lund må vinne det meste i lufta under U-EM i Romania i mai, Flo må komme seg på banen, og Iversen må komme i form. Sistnevnte følges med ekstra velvilje av landslagsledelsen. Strand og Berg Hestad er meget sterke indreløperalternativer, mens Mini er bedre enn noen gang.
 • På VM-laget: Tore André Flo. Ingen diskusjon. En åpenbaring av en angriper.
 • I VM-troppen: Egil Østenstad. Pålitelig målgjører, men ikke spisskompetent nok til å falle helt i Drillos smak. Er solid god i det meste _ og totalt kanskje den nest beste spissen Drillo kan finne. Også aktuell på en midtbaneflanke.
 • Kan håpe: Sigurd Rushfeldt og Geir Frigård. Begge har jobbet seg ut av motgangsperioder, og framstår nå som enda bedre enn sist de var innom Drillos.

FORSVAR

Henning Berg

MIDTBANE

Ståle Solbakken

Leonhardsen fikk streng beskjed om å prestere mot Danmark, og gjorde det. Rudi er et førstevalg på høyreflanken i skadefri tilstand, og Rekdal og Solbakken er udiskutable.

Etter måneder med formsvikt og frustrasjoner i United, kom han inn etter pause, og plasserte utlikninga mellom beina på keeper. Men han er sjanseløs i kampen mot Flo _ og dermed redusert til en kandidat på midtbaneflanken.

Strandli sliter i Hellas, og overbeviste heller ikke mot Danmark. Er likevel en spillertype Drillos trenger _ men nå primært som en erstatter for Håvard Flo.

SPISSER

Tore André Flo
DRILLOS MENN: Disse spillerne vil Dagbladet at Drillo tar med seg til Frankrike.