FORSVARTE SEG: Sepp Blatter fotografert i Zürich i 2015 - der han møtte Dagbladet og resten av verdenspressen for å forsvare seg mot korrupsjonsanklager. Denne korrupsjonssaken endte med utestengelse og straff. Men andre anklager har vist seg å være oppspinn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARTE SEG: Sepp Blatter fotografert i Zürich i 2015 - der han møtte Dagbladet og resten av verdenspressen for å forsvare seg mot korrupsjonsanklager. Denne korrupsjonssaken endte med utestengelse og straff. Men andre anklager har vist seg å være oppspinn. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

FIFA

Dagbladet avslører: Slik ville frilansjournalist (32) styrte Sepp Blatter med en drittpakke

Mens FBI gravde i FIFAs mørke hemmeligheter, ville en mystisk frilansjournalist styrte Sepp Blatter på egen hånd. Våpenet var falske påstander om gigantutbetalinger fra Qatar.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ZÜRICH/OSLO (Dagbladet): Historien om det oppsiktsvekkende forsøket på å få Sepp Blatter urettmessig tatt for korrupsjon går tilbake til dagen før presidentvalget i FIFA i 2011.

Zürich sto i helspenn. Sentrum av Sveits’ største by var fylt opp av fotballpamper med handleposer og livvakt. Et trettitalls journalister beleiret byens dyreste hotell: Langs hele den bratte bakken opp til hotell Dolder Grand sto det unge menn i dress med dårlig passform. Noen hadde dristet seg inn i hotellresepsjonen, der de speidet rundt seg uten å vite hva de så etter. Et par erfarne sluggere satte seg heller i hver sin dype stol i lobbykafeen. Derfra kunne de beundre to Lamborghinier som sto parkert utenfor, og drikke kaffe til en pris av en timelønn for en porselenskopp og en liten kjeks.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn