FIFA

Dagbladet avslører: Slik ville frilansjournalist (32) styrte Sepp Blatter med en drittpakke

Mens FBI gravde i FIFAs mørke hemmeligheter, ville en mystisk frilansjournalist styrte Sepp Blatter på egen hånd. Våpenet var falske påstander om gigantutbetalinger fra Qatar.

FORSVARTE SEG: Sepp Blatter fotografert i Zürich i 2015 - der han møtte Dagbladet og resten av verdenspressen for å forsvare seg mot korrupsjonsanklager. Denne korrupsjonssaken endte med utestengelse og straff. Men andre anklager har vist seg å være oppspinn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARTE SEG: Sepp Blatter fotografert i Zürich i 2015 - der han møtte Dagbladet og resten av verdenspressen for å forsvare seg mot korrupsjonsanklager. Denne korrupsjonssaken endte med utestengelse og straff. Men andre anklager har vist seg å være oppspinn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ZÜRICH/OSLO (Dagbladet): Historien om det oppsiktsvekkende forsøket på å få Sepp Blatter urettmessig tatt for korrupsjon går tilbake til dagen før presidentvalget i FIFA i 2011.

Zürich sto i helspenn. Sentrum av Sveits’ største by var fylt opp av fotballpamper med handleposer og livvakt. Et trettitalls journalister beleiret byens dyreste hotell: Langs hele den bratte bakken opp til hotell Dolder Grand sto det unge menn i dress med dårlig passform. Noen hadde dristet seg inn i hotellresepsjonen, der de speidet rundt seg uten å vite hva de så etter. Et par erfarne sluggere satte seg heller i hver sin dype stol i lobbykafeen. Derfra kunne de beundre to Lamborghinier som sto parkert utenfor, og drikke kaffe til en pris av en timelønn for en porselenskopp og en liten kjeks.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer