Dagbladet avslører:
Pappa Haaland flytter til Sveits

Alfie Haaland har meldt flytting til en billedskjønn alpelandsby, der han blir sambygding med en profilert norsk milliardær.

FLYTTER TIL SVEITS: Alfie Haaland meldte 8. mai flytting til Sveits. Han har flyttet til alpelandsbyen Andermatt. Foto: AFP / NTB
FLYTTER TIL SVEITS: Alfie Haaland meldte 8. mai flytting til Sveits. Han har flyttet til alpelandsbyen Andermatt. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var 5. mai at Alfie Haaland meldte flytting til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt.

Opplysningen framgår både i Folkeregisteret, der den ble registrert 8. mai, og i det britiske selskapsregisteret. Alfie Haaland har ikke svart på Dagbladets spørsmål om flyttingen.

Han blir nå sambygding med Kjartan Aas - en av de mest omtalte norske skatteflyktningene.

- Jeg er jævlig glad for formuesskatten, for ellers hadde jeg ikke fått ræva i gir, sa Aas da Dagbladet Børsen møtte ham i Andermatt i høst.

Selskap i Luxemburg

Dagbladet meldte tidligere i våres at Alfie, Erling Braut Haaland og deres økonomiske rådgiver - den tidligere toppspissen Egil Østenstad - sto bak etableringen av tre selskaper i skatteparadiset Luxemburg.

Østenstad har heller ikke svart på spørsmål til denne saken. Far og sønn Haaland har også etablert selskap i London, sammen med skatterådgiveren Julia Anne Hoyle.

Dagbladet undersøkte nylig virksomheten til Hoyle i London, og ble da truet med søksmål.

I artikkelen framgår det at Hoyle i januar opprettet et selskap der Haalands nå avdøde agent Mino Raiola tilsynelatende gikk inn som største eier - nesten ni måneder etter sin død. Selskapet granskes nå i England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer