Petter Northug til sprintlandslaget

Dagbladet erfarer: Northug takker ja til landslaget

Etter fem års privat satsing er Petter Northug innstilt på å gjøre landslagscomeback fram mot VM i Seefeld, nærmere bestemt på sprintlaget. Argumentene er mange.

COMEBACK: Petter Northug er innstilt på å være en del av sprintlandslaget kommende sesong. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet
COMEBACK: Petter Northug er innstilt på å være en del av sprintlandslaget kommende sesong. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter det Dagbladet erfarer, blir Petter Northug en del av sprintlandslaget kommende sesong under ledelse av Arild Monsen. Etter flere gode samtaler har Northug sagt ja til Monsen og sprintlandslaget.

Det betyr at Mosvik-ekspressen gjør landslagscomeback fem år etter at han valgte å bryte ut for å satse på et eget privat lag.

Mandag vil Norges Skiforbund offentliggjøre dette, såframt ikke 32-åringen ombestemmer seg i løpet av de neste dagene.

Et comeback for langrennsstjerna på landslaget vil få konsekvenser for Team Northug og betyr i så fall at flere rundt ham må finne nye roller.

Lagkompis viser forståelse

Lagkompis Chris André Jespersen viser likevel forståelse for Northugs trolige landslagscomeback.

- Jeg har ikke fått en bekreftelse på hva det blir til neste sesong. Jeg forstår Petter om han velger landslaget. Hvis han ikke gjør det, tar jeg gjerne en ny sesong på lag sammen med ham, sier Jespersen til Dagbladet.

Returen til landslaget vil skje til tross for at Norges Skiforbund likevel ikke valgte å inngå et samarbeid med Coop, hvilket betyr at Northug ikke får beholde sine private avtaler med sin mangeårige hovedsponsor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer