Dagbladet får skylda - igjen

Folket slo meg 80-20 i Rett På-debatten om Northug og folkeskikk.

Petter Northug kan si og gjøre stort sett akkurat det han vil. Det har folket bestemt.
Petter Northug kan si og gjøre stort sett akkurat det han vil. Det har folket bestemt.Vis mer

Oslo - fredag 7. januar

VI ER IKKE størst og ikke blir vi det med det første heller, men viktige er vi. Veldig viktige. Tolker jeg brorparten av innringerne i NRK P1s Rett På — der jeg i ettermiddag satt i studio sammen med forfatter Thor Gotaas (Først i løypa — Historien om langrenn i Norge) — er det nemlig Dagbladets skyld at Petter Northug har slitt med både farten, spurten og humøret denne sesongen.  Og sånn går det som oftest når en eller flere av av våre fremste idrettshelter blir utsatt for mediekritikk godt ut over det nasjonen er villig til å akseptere.

DA MYGGEN OG Henning Berg drakk seg skakke og skrev om fotballandslagets sponsorslagord fra "fem om dagen" til "fem om morran" under VM i Frankrike, var det også Dagbladets skyld.

JEG HADDE KANSKJE  ikke en av mine beste timer i NRK-studioet i ettermiddag. Men jeg blåste i hvert fall ingen sikringer. Ja, det var minutter der jeg pustet tungt i hendene. Men jeg klarte meg. Tror jeg. For folket er selvfølgelig i sin fulle rett til å mene akkurat hva de vil om både Petter Northug og Dagbladet -  og godt er det.

Engasjement kalles det.

Hvilket er viktig.

Når du ikke er utsolgt er det helt greit å være utskjelt.

OPINIONEN VIRKER Å være 70-30 i Northugs favør og 80-20 i denne dagbokforfatters disfavør.  Det er greit. Inntil videre. Men jeg tror 90 år gamle Arne Persson fra Jevnaker, som sa han hadde fulgt langrenn helt fra de harde 30-åra, var nær den veloppdragne folkemeningas fellesnevner da han etter litt fram og tilbake fikk sagt hvorfor han egentlig hadde tastet Rett På nummeret 815 21 031: -

Northug er en fremragende idrettsmann, sa Arne.

- Men jeg ringer fordi jeg oppfatter ham som arrogant og usympatisk.

DA VAR KLOKKA 13.47 og direkte fra Oslo Tinghus kom nyheten om at Anders Talleraas og Magnus Stangeland er døm til henholdsvis seks måneder og 60 dager i fengsel for snyteriet rundt stortingspensjonene.

Det, mine venner, er en fellende dom.

Det Petter Northug har vært utsatt for i det siste er bare litt meningsytrende synsing.