Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet reddet japans hoppsjef

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Den japanske hoppsjefen Manabe Ono la igjen pengene og passet sitt da han reiste fra hotellet i Innsbruck søndag kveld. Dagbladet fant verdisakene og overrakte ham den gjenglemte konvolutten på én betingelse: Et godt råd for de norske hoppgutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoppsjef Ono ble enda gladere enn når Kazuyoshi Funaki flyr fra alle i Hoppuka da han fikk igjen pengene sine.

- Thank you! Thank you! Do you want to have an interview? kvitret Ono - og stakk den stappfulle A3 konvolutten på innsida av boblejakka mens storfuglene svevde forbi på den knallblå januarhimmelen.
Selvfølgelig ville vi ha et intervju.

Ikke minst kunne det være interessant å høre hva Ono ville gjort, om han hadde vært norsk landslagssjef akkurat nå?

Nøkkelord

- Jeg kjenner jo ikke forholdene i Norge. I fjor ble dere nest beste nasjon i verdenscupen, etter Japan. Nordmenn brakte skihoppingen til oss, og kommer alltid tilbake. Det samme vil skje i vinter.

- Nøkkelordene er tålmodighet, nøyaktighet og hardt arbeid, sier Manabe Ono til Dagbladet.

- Tren hjemme, Espen

- Hva med Espen Bredesen, som har vunnet det aller meste og nå er blitt kulhopper?

- Espen (29) er ennå ikke for gammel til å komme tilbake. Han kan bli OL-mester i Hakuba. Han bør reise hjem og trene. I verdenscupen er han ute. Da er det mye bedre å rette blikket mot skiflygings-VM (i Oberstdorf 24. og 25. januar) og mot OL om 32 dager, sier Manabe Ono.

Nordmenn i forkant

- Dere går vitenskapelig til verks og har blant annet åtte biomekanikere med dere i Hoppuka. Er den vitenskapelige satsingen hemmeligheten til suksessen?
- Vitenskapsmennene vi har med oss, bare sjekker at det vi gjør i hoppbakken er riktig. I motsetning til dere nordmenn, har vi ikke funnet opp noe nytt. Der er Trondheim (CFD Norway as) i forkant.

- Norge fant opp dykkstilen, som er den mest effektive måten å fly på. Funaki har ennå ikke overkroppen to grader under skiene, men er den av hopperne som er nærmest det ideelle. Den dagen Funaki får til dykkstilen, blir han enda bedre, sier Manabe Ono.

Systematisk

- Hvor lenge har dere jobbet for å bli så gode?
- Helt siden v-stilen kom før OL i Albertville 1992. Vi bygde først en plattform, og tok ett steg hvert år. Hele tida har vi jobbet etter den samme linja. Løperne er samlet mesteparten av vinteren, og stimulerer hverandre til å bli bedre. Vi har også løpere for alle slags forhold, ikke bare flygere som er avhengige av stor fart, sier Manabe Ono.

En japansk hopper står klar på toppen.

- Jeg må fly, sier sjefen for verdens beste hopplag.

- And once again. Thank you! Thank you for the passport and the money!

STRÅLTE SOM EI SOL: Den japanske hoppsjefen Manabe Ono fikk igjen penger og pass fra Dagbladets Arne Thoresen.
Manabe Ono og Arne Thoresen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!