Dagbladet vant Data-SKUP-prisen

Vant gjev pris for artikkelserie om sosial dumping.

VANT: Dagbladet vant Data-SKUP-prisen for artikkelserien «Krabbekrigens ofre». Her jubler to av vinnerne: Ola Strømman (t.v.) og Øistein Norum Monsen. Foto: Madeleine Hatlo
VANT: Dagbladet vant Data-SKUP-prisen for artikkelserien «Krabbekrigens ofre». Her jubler to av vinnerne: Ola Strømman (t.v.) og Øistein Norum Monsen. Foto: Madeleine Hatlo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet stakk av gårde med den gjeveste prisen under utdelingen av Data-SKUP lørdag kveld, for artikkelserien «Krabbekrigens ofre», om sosial dumping på snøkrabbefisket i Barentshavet.

- Dette var gøy. Vi jobber sammen med bra folk som gjør at vi får god journalistikk ut, sier Ola Strømman, som sammen med Øistein Norum Monsen tok imot prisen på vegne av teamet.

Norum Monsen benytter anledningen til å skryte av Strømman, som han kaller «motoren» i dette prosjektet.

- Jeg må skryte av Ola som klarer å oversette store datamengder til et språk vi kan formidle, slik at vanlige folk som oss skjønner hva det dreier seg om. Uten han, og de andre kloke folkene i prosjektet, kunne vi ikke publisert eller vunnet denne prisen i dag, sier Norum Monsen.

Umenneskelige forhold

De to har sammen med Gunnar Thorenfeldt, Leif Stang, Siri Gedde-Dahl, Rønnaug Jarlsbo, Hans Arne Vedlog, Tomm W. Christiansen, Audra Girijote og Janis Zvers avslørt umenneskelige forhold på fangstbåtene fra den såkalte EU-flåten, og tåkelegging av ansvarsforhold.

I den første saken fortelles historien til Dimitrij Kravtsjenko,som dro til Båtsfjord i Finnmark for å sikre familiens framtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer