BERGH-JOHNSEN GJESTER GAMEWEEK: Gutta i studio snakker om dramatikken som utspiller seg i Premier League. Max-reporter Jonas Bergh-Johnsen bidrar også med tips om hvordan du kan snu en dårlig sesongstart eller bygge videre på en god. Video: Per Ervland/Dagbladet Vis mer

Dagbladets Gameweek-seere best i verden: - Det er nesten for bra til å være sant

Holder høyest nivå av samtlige Fantasy Premier League-ligaer.

(Dagbladet): I august lanserte Dagbladet «Gameweek». Til nå har fotballprogrammet vært ute med ni utgaver som alle tar for seg det populære managerspillet Fantasy Premier League og det som foregår på banen i universets kanskje mest innholdsrike serie.

Denne uka kunne Gameweek-redaksjonen konstatere en uventet, men desto hyggeligere nyhet:

Etter ni Premier League-runder viser nettsida til Det engelske fotballforbundets offisielle spill at Dagbladets egen Gameweek-liga holder høyest nivå av samtlige i verden.

- Det er utrolig moro. Det er nesten litt for bra til å være sant, forteller programleder Joachim Baardsen.

- Skyhøy kvalitet

Sammen med sin faste studiomakker, Christian Monge Hugsted, har Baardsen hver uke besøk av profilerte gjester som bidrar med tips til spillervalg, strategi og vurderinger av kamper og spillere i Premier League.

Baardsen vil likevel ikke ta æren for at deltakerne i Dagbladets egen liga har utklasset en hel verden av ivrige Fantasy-managere så langt.

- He-he. Nei. Jeg håper at seerne våre både blir underholdt og klokere av å se på programmet, men det første som slår meg er hvor utrolig dyktige følgerne av Gameweek er. Nivået er skyhøyt, og det er fantastisk morsomt.

- Enormt engasjement

Baardsen forteller at han opplever stor entusiasme for Fantasy Premier League, et spill som har rundt fire millioner spillere verden over.

Han opplyser at seertallene til Gameweek også har vært positive.

- Vi hadde et håp om at det ville være interesse for et konsept som Gameweek og seertallene viser at det stemmer. Jeg opplever et enormt engasjement som vokser fra uke til uke.

Monge Hugsted er også glad for å se at Gameweek-ligaen troner øverst i konkurranse med hele kloden.

- Dette var gøy å høre. Nå vet jeg ikke helt hva som ligger bak disse tallene, men det at ligaen troner øverst må uansett bety at spillerne i Gameweek-ligaen gjør noe riktig, sier Hugsted.