Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dagbladets rangeringer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. CHELSEA

I og med kjøpet av Jimmy Floyd Hasselbaink er den avgjørende brikken på plass. Nederlenderen er en ekte goalgetter, som garantert kommer til å hamre inn massevis av mål dersom han holder seg skadefri. Chelsea skuffet litt i ligaen sist sesong, mye på grunn av manglende effektivitet i perioder, men med slue Floyd Hasselbaink på topp er problemet løst. Mario Stanic og Eidur Gudjohnsen er også interessante nyinnkjøp, og Chelsea har nå en stall som matcher selv Manchester United. Vi tror på gull til London-laget!

2. MANCH. UNITED

Er forsterket med den franske landslagskeeperen Fabien Barthez, ellers er det bare mindre endringer. Bookmakerne holder United som klar favoritt igjen. Men spillerne har vunnet mange titler nå, og det kan kanskje bli vrient å motivere seg. Deltakelsen i Champions League vil også tappe laget for en del krefter, og det vil på ingen måte overraske oss dersom gullet glipper.

3. ARSENAL

Arsenal har solgt Marc Overmars og Emmanuel Petit, men er selvsagt blant tittelaspirantene likevel. Nyinnkjøpte Robert Pires trenger kanskje litt tid på seg. Arsenal deltar i Champions League denne sesongen også, og ettersom hjemmekampene i den turneringen skal spilles på Highbury i stedet for på Wembley øker sjansen for at laget avanserer fra gruppespillet. Manager Arsene Wenger har et bunnsolid mannskap til rådighet, en plass på pallen er svært sannsynlig.

4. LIVERPOOL

Det ble 4. plass forrige sesong, noe tilsvarende kan forventes nå. Manager Gerard Houllier har gjort mange fornuftige endringer siden han overtok ansvaret, og i sommer er stallen styrket ytterligere med Nick Barmby og Markus Babbel. Det ble bare 30 baklengsmål i ligaen forrige sesong, det var færrest i Premier League. Og framover på banen har Liverpool så mange kreative kvalitetsspillere at en medalje helt klart er innen rekkevidde.

5. LEEDS

Leeds' unge mannskap hadde en flott sesong som endte med 3. plass sist. Har beholdt grunnstammen, og er i tillegg forsterket med Oliver Dacourt og Mark Viduka. Er en soleklar medaljekandidat igjen, men å gå helt til topps blir i tøffeste laget. Har en brukbar sjanse til å kvalifisere seg til Champions League, og dersom det skjer kan det kanskje bli litt for mye fokus på denne turneringen i perioder. Manger David O'Leary rår over et meget jevnt og godt mannskap, og vi forventer en solid sesong.

6. NEWCASTLE

Forrige sesong startet elendig for Newcastle, men det bedret seg betraktelig etter at meget rutinerte og høyst respekterte Bobby Robson overtok styringa etter Ruud Gullit. Alan Shearer kommer fortsatt til å banke inn mange mål, og med nyinnkjøpte Carl Cort og Daniel Cordone er det fremste leddet ytterligere styrket. Det blir kanskje hardt å blande seg inn i medaljestriden, men en plass blant de seks-åtte øverste virker sannsynlig.

7. TOTTENHAM

Manager George Graham har kvittet seg med publikumsyndlingen David Ginola, men kjøpet av Dinamo Kiev-spissen Sergei Rebrov gir forhåpninger. Rebrov i spann med Steffen Iversen ligger an til å bli en skikkelig slager på White Hart Lane. London-klubben har i tillegg sikret seg keeperen Neil Sullivan og backen Ben Thatcher fra Wimbledon, og dersom stopperkjempen Sol Campbell ikke selges bør det bli stabilt og trygt defensivt. En plass i UEFA-cupen er et høyst realistisk mål.

8. WEST HAM

West Ham har stabilisert seg i Premier League, og vi ser ingen grunn til at laget skal havne i nærheten av nedrykkssonen denne gangen heller. Davor Suker har ankommet fra Arsenal, og selv om spissen drar på årene kan han godt bli en suksess sammen med Paolo Di Canio på topp. West Ham har en av Premier Leagues mest karismatiske managere, og vi tipper Harry Redknapp vil få en god sesong.

9. ASTON VILLA

Midlands-klubben havnet på en godkjent 6. plass sist sesong. Enkelte spillere har vist litt misnøye, og ønsket seg bort, men foreløpig ser det ut til at det har roet seg. Kjøpene av de rutinerte ringrevene David Ginola, Alpay Vzalan og Luc Nilis styrker utvilsomt stallen. Spissen Dion Dublin var lenge borte på grunn av skade sist sesong, men med kraftkaren tilbake i slag blir det neppe problemer i fremste rekke selv om Benito Carbone har forlatt Villa Park.

10. EVERTON

Det begynner å bli noen sesonger siden Everton var å regne med i tetsjiktet, men forrige sesong var i alle fall noenlunde brukbar. Har mistet viktige Nick Barmby til byrivalen Liverpool, men har sikret seg fire-fem nykommere som sørger for god bredde i troppen. Det blir garantert mye oppmerksomhet rundt Paul Gascoigne, men det spørs hvor mye spilletid han får. Evertons resultater vil nok avhenge mye av hvordan goalgetteren Kevin Campbell og nyinnkjøpte Duncan Ferguson går i spann. Everton er en stor klubb, og vi tror på ytterligere framgang.

11. MIDDLESBROUGH

Manager Bryan Robson har brukt mye penger de siste sesongene, men i ligasammenheng har de store resultatene uteblitt. Satser friskt igjen, og erfarne spillere som Alen Boksic, Christian Karembeu og Noel Whelan er blant sommerens kjøp. Har kvittet seg med urokråka Paul Gascoigne, noe som trolig bare er en fordel. Middlesbrough vant bare åtte av sine 19 hjemmekamper sist sesong, og med litt bedre stabilitet hjemme på Riverside kan det godt bli en plass på øvre halvdel.

12. SUNDERLAND

Fikk en knallstart sist sesong, og selv om det buttet litt imot etter hvert endte nykommerne på en meget respektabel 7. plass. Spissparet Niall Quinn og toppscorer Kevin Phillips blir nøkkelfigurer igjen, men spillermateriellet holder jevnt over såpass bra kvalitet at en plass rundt midtsjiktet er vårt tips. Et minus er det at Sunderland sliter med en del skadeproblemer før sesongstart, men stallen er stor nok til å tåle enkelte fravær.

13. LEICESTER

Den populære og dyktige manageren Martin O'Neill har forlatt Leicester til fordel for Celtic, og det gjenstår å se om erstatteren Peter Taylor har en like heldig hånd om laget. Det er et for sammensveiset og rutinert mannskap til at det er noen særlig fare for nedrykk, men 8. plassen fra sist blir det vanskelig å gjenta. Spisskjøpet Ade Akinbiyi fra Wolves er en spennende spiller. Vi tror på en plass mellom 10 og 15, men se opp for Leicester i cupene.

14. DERBY

Derby bør ha en god mulighet til å forbedre den skuffende 16. plassen fra sist. Dersom Bjørn Otto Bragstad innfrir som forsvarssjef, Giorgiou Kinkladze briljerer på midten og Branko Strupar lykkes på topp er laget bra nok til en plass rundt midten. Men en ting må bli bedre, og det er uttellingen hjemme på Pride Park. Derby tapte hele 10 av 19 hjemmekamper sist sesong. Vi spår at Jim Smiths mannskap styrer unna nedrykk med god margin.

15. MANCHESTER CITY

City er endelig tilbake blant de store, og vi mener bestemt laget vil redde plassen. Det er bare to sesonger siden de lyseblå spilte i 2. divisjon, men med solide forsterkninger som rutinerte George Weah, Paulo Wanchope, Steve Howey og Alf Inge Håland ser dette lovende ut. Entusiasmen er stor i klubben, og City kan godt ta poeng mot hvem som helst av gullkandidatene.

16. BRADFORD

Bradford sikret ny kontrakt med et nødskrik forrige sesong, og er sammen med Ipswich bookmakernes største nedrykkskandidat. Har sikret seg meget rutinerte spillere som Peter Atherton, Dan Petrescu, Ian Nolan, David Hopkin og ikke minst fargeklatten Benito Carbone. Vi tror nykommerne forsterker troppen såpass mye at sjansen for å unngå nedrykk er ganske god.

17. SOUTHAMPTON

Southampton er en liten klubb i Premier League-sammenheng, men selv om utsiktene som regel er dystre på forhånd unngår laget nedrykk sesong etter sesong. Manager Glenn Hoddle har blant andre kjøpt midtbanesliteren Mark Draper og veteranspissen Uwe Rösler, men vi er redd det trengs flere forsterkninger. Havner i området rundt nedrykksstreken.

18. CHARLTON

London-klubben vant 1. divisjon sist sesong, men så tøft som det er blitt i Premier League blir det nok en kamp om å overleve for laget til Alan Curbishley. Charlton drar fordel av å ha rutine på dette nivået, men vi kan ikke se for oss noe annet enn en plass i det nedre tabellsjiktet. Midtbanemannen Claus Jensen og spissen Jonathan Johansson hever kvaliteten, men neppe nok.

19. COVENTRY

Gordon Strachans lag styrte unna nedrykk med god margin sist, men hadde egentlig en litt skuffende sesong uansett. Forventningene var ganske store etter kjøpet av blant andre Robbie Keane og de fikse marokkanerne Youssef Chippo og Moustapha Hadji. Nå er spissen Keane solgt til Inter, og den aldrende midtbanedirigenten Gary McAllister har også sagt takk for seg. Coventry vant ikke én eneste bortekamp forrige sesong. Vi tror Coventry får trøbbel.

20. IPSWICH

Portman Road-mannskapet er tilbake i det gode selskap etter noen sesonger i 1. divisjon, men på papiret ser i alle fall Ipswich ut som en soleklar dumpekandidat. Bookmakerne tror på nedrykk, og vi er enige. Ipswich har sikret seg noen nye spillere, men burde nok ha skrevet ut enda større sjekker.