SVENSK LEGENDE I NORGE: Bengt-Åke Gustafsson (60) er et at de største navnene i svensk ishockeys historie. Nå skal 60-åringen forsøke seg i Norge for første gang, og den offensive svensken sikter mot medalje med Stjernen. Det tror Dagbladet blir tøft. Foto: NTB Scanpix
SVENSK LEGENDE I NORGE: Bengt-Åke Gustafsson (60) er et at de største navnene i svensk ishockeys historie. Nå skal 60-åringen forsøke seg i Norge for første gang, og den offensive svensken sikter mot medalje med Stjernen. Det tror Dagbladet blir tøft. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dagbladets tabelltips 2018: Slik går det med lagene i Get-ligaen

600 NHL-kamper og ledet Sverige til gull i OL og VM. Bengt-Åke Gustafsson (60) har en hockey-CV som veldig få andre. Kan han løfte Stjernen til gamle høyder?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I dag starter Get-ligaen i ishockey med oppgjøret mellom medaljekandidat Frisk Asker og nyopprykkede Ringerike. Blir det en ny sesong hvor Storhamar vinner både serien og sluttspillet, eller kan lag som Stavanger, Frisk Asker og Vålerenga utfordre hedmarkingene om hegemoniet de har erobret etter Stavanger Oilers seks strake kongepokaler før fjorårets sesong.

Årets sesong blir altså spilt med ni lag, etter at Lørenskog mistet lisensen og både Narvik og Kongsvinger - etter litt tautrekking - takket nei til plassen i det ypperste selskap.

Tre nye trenere er på plass i norsk ishockey:

Canadiske Scott Hillman er ny sjef i Frisk Asker, amerikanske Todd Bjorkstrand skal lede Stavanger Oilers, mens den svenske hockeylegenden Bengt-Åke «Bengan» Gustafsson (60) er på plass som ny trener i Fredrikstad-laget Stjernen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn