Premier League 22/23

Dagbladets tabelltips: Bryter forbannelsen

Til helga sparker 22/23-sesongen av Premier League i gang. Slik tror Dagbladets sportsredaksjon at tabellen ser ut etter ferdigspilt sesong.

LEDERTYPE: Martin Ødegaard blir å se med kapteinsbindet rundt armen den kommende sesongen. Foto: Matt Impey/Shutterstock
LEDERTYPE: Martin Ødegaard blir å se med kapteinsbindet rundt armen den kommende sesongen. Foto: Matt Impey/Shutterstock Vis mer
Publisert

Etter flere måneder med ventetid er en ny sesong med fotball på det øverste nivået i England like rundt hjørnet.

Sommeren har vært hektisk for flere klubber, og med norske øyne går man inn i en ekstremt interessant sesong med en 22 år gammel jærbue som skal lede frontlinja til de regjerende seriemesterne.

I tillegg skal den ferske Arsenal-kapteinen Martin Ødegaard prøve å lede London-klubben tilbake til det gjeveste selskapet i Europa.

Dette er Dagbladets tips for Premier League-sesongen 22/23.

Seriemester - og topp fire:

Det er vanskelig å se bort i fra Manchester City når det kommer til spørsmålet om hvem som står igjen som seriemester etter 38 serierunder. Pep Guardiola har sendt brasilianske Gabriel Jesus til sin tidligere assistent Mikel Arteta i Arsenal, og erstattet han med Erling Braut Haaland.

Det er ikke mange spørsmålstegn å spore hos fjorårets seriemester. Det er verdt å nevne at Fernandinho, som har vært en viktig bærebjelke på- og utenfor banen i mange år, har vendt snuta hjem til Brasil. Også Raheem Sterling har forlatt Etihad, til fordel for Chelsea.

Linken mellom Jack Grealish og Haaland, som man allerede har sett tegn på i sesongoppkjøringa, kan bli et viktig våpen når City skal prøve å ta hjem sitt femte seriegull på seks år.

DØDELIG LINK?: Det sies at Jack Grealish (t.v) og Erling Braut Haaland allerede har fått en god tone. Foto: AFP
DØDELIG LINK?: Det sies at Jack Grealish (t.v) og Erling Braut Haaland allerede har fått en god tone. Foto: AFP Vis mer

Liverpool blir etter alle solemerker den største utfordreren til de lyseblå i Manchester. Jürgen Klopp har åpnet lommeboka og hentet uruguayanske Darwin Núñez til Anfield, mens Sadio Mané har dratt til Tyskland. Til tross for at Núñez ser ut som en god signering, tror Dagbladet at City blir for sterke for Liverpool.

Tredje- og fjerdeplassen er vanskelig å spå. Vi tror med signeringene Tottenham har gjort i sommer, med blant annet Ivan Perisic, Richarlison og Yves Bissouma, at Antonio Contes menn kommer nærmest lagene over.

Manchester United er et lag som er svært vanskelig å konstatere noe håndfast ved. Erik ten Hag kan være mannen som får den sovende giganten opp på beina igjen, men med en krevende spillestil og en tropp som trenger et par overgangsvinduer for å få inn de rette typene, tror Dagbladet at United havner utenfor topp fire. Hva som skjer med Cristiano Ronaldo er også i skrivende stund uvisst.

NYTT FJES: Etter suksessen med Ajax, har Erik ten Hag tatt på seg jobben med å reise Manchester United. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NYTT FJES: Etter suksessen med Ajax, har Erik ten Hag tatt på seg jobben med å reise Manchester United. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Da gjenstår det en Champions League-plass, som høyst sannsynlig går til enten Chelsea eller Arsenal.

Thomas Tuchel har tidligere vist at han kan gjøre underverker med lag på kort tid, men varsellampene lyser i enkelte ledd i laget til tyskeren. Stopperduoen Antonio Rüdiger og Andreas Christensen har dratt til Spania, i tillegg til at Marcos Alonso og César Azpilicueta ryktes til samme sted. Uten en klar toppspiss, etter at Romelu Lukaku dro tilbake til Inter, spørs det om Timo Werner, Raheem Sterling og Kai Havertz har nok mål i seg.

Det er imidlertid ikke utenkelig at Chelsea henter forsterkninger før overgangsvinduet stenger.

Ettersom det er flere spørsmålstegn på Stamford Bridge, tror vi at Arsenal, før første gang siden 15/16-sesongen, kvalifiserer seg til Champions League. Gabriel Jesus har banket inn mål i sesongoppkjøringa, i tillegg til at spillere som Bukayo Saka, Emile Smith Rowe, Martin Ødegaard og Gabriel Martinelli har blitt ett år eldre.

Nedrykk

Leeds reddet plassen med et nødskrik i fjor, og vi mener at Jesse Marsch igjen klarer å holde klubben oppe.

I stedet tror vi Brentford, Fulham og Bournemouth får det tøft. Førstnevnte leverte en strålende sesong i fjor med en imponerende 13. plass, men som det er mange eksempler på tidligere, tror vi den andre sesongen på øverste nivå blir tung for Kristoffer Ajer og hans lagkamerater.

Smått utrolig banket Aleksandar Mitrović inn 43 mål for Fulham i Championship i fjor. Serberen har likevel tidligere vært kroneksempelet på at Premier League er en helt annen verden enn nivå to i England. Vidunderbarnet Fabio Carvalho har i tillegg dratt til Liverpool.

Helt nederst tror vi Joshua Kings tidligere klubb Bournemouth havner. Troppen ser tynn ut, og Scott Parker har så langt gjort få forsterkninger.

GOD SESONG: Kristoffer Ajer var god for Brentford i debutsesongen. Dessverre ødela skader deler av sesongen. Foto: Reuters
GOD SESONG: Kristoffer Ajer var god for Brentford i debutsesongen. Dessverre ødela skader deler av sesongen. Foto: Reuters Vis mer

Overraskelsen

16/17-sesongen var forrige gang Arsenal spilte i Champions League. Siden den gang har det ligget et lite spøkelse over London-klubben.

Mikel Artetas menn var to poeng bak den gyllende fjerdeplassen i fjor, og spanjolen har i sommer hentet inn Gabriel Jesus og Oleksandr Zintsjenko, som kommer fra seiersvante Manchester City.

Jesus har sett frisk ut i sesongoppkjøringa, og den unge Arsenal-troppen har fått ett ekstra år på baken.

Om det blir tunga på vektskåla vil tiden vise, men Dagbladet har tro på at dette blir sesongen hvor Arsenal igjen tar seg til Champions League, og det med en nordmann som kaptein.

PÅ RETT KJØL: Mikel Arteta ser ut til å bygge stein for stein Arsenal. Foto: Reuters
PÅ RETT KJØL: Mikel Arteta ser ut til å bygge stein for stein Arsenal. Foto: Reuters Vis mer

Skuffelsen

Så seint som i 15/16-sesongen vant Leicester Premier League. Etter eventyrsesongen har klubben etablert seg på øvre halvdel av tabellen - det tror vi ikke blir tilfellet i år.

I skrivende stund har ikke klubben signert en eneste ny spiller, mens klubbene rundt dem har forsterket. Det er verdt å nevne at Leicester ikke har Europa-spill denne sesongen, som vil være en fordel.

Dersom noen av nøkkelspillerne som James Maddison, Youri Tielemans eller Wesley Fofana, som alle er linket bort, forsvinner ut dørene på King Power Stadium, kan det bli en meget tung sesong for Brendan Rodgers og hans mannskap. Det blir i tillegg viktig å holde en skadeplaget Cağlar Söyüncü i form.

LEICESTER.SJEF: Dagbladet tror Brendan Rogers har en tøff sesong i vente. Foto: Pa Photos
LEICESTER.SJEF: Dagbladet tror Brendan Rogers har en tøff sesong i vente. Foto: Pa Photos Vis mer

Leicester talisman Jamie Vardy kommer nok til å banke inn noen mål også kommende sesong, men begynner å dra på åra. Kelechi Iheanacho, Patson Daka og Harvey Barnes tror vi stå fram for at dette skal bli en sesong Leicester-fansen skal huske.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer