KOMMER TIL Å KJEMPE OM GULLET: José Mourinho og Pep Guardiola. Foto: NTB Scanpix
KOMMER TIL Å KJEMPE OM GULLET: José Mourinho og Pep Guardiola. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dagbladets tabelltips Premier League 2017/18

Dagbladets tabelltips: Tittelkampen går i Manchester

Og disse lagene rykker ned.

  • Onsdag kommer Dagbladet med et 24 siders Premier League-bilag. Der kan du blant annet lese lengre saker på Joshua King, Antonio Conte, Brighton og Paul Pogba. Dagbladet,sammen med våre venner i FourFourTwo, tipper også Premier League og analyserer topp 6-lagene. Flere av sakene blir å finne på Dagbladet Pluss de nærmeste dagene.

I NOEN EKSTATISKE uker, mens ryktene ennå fløy om at Lionel Messi og Cristiano Ronaldo ikke var fornøyde nok med tilværelsen, kontraktene sine og spanske skattemyndigheters ekstreme interesse for penger gjemt skatteparadis, var det mulig å leke med tanken om Messi på Etihad og Ronaldo på Old Trafford.

Det er derfor vi kaller sommerpausen «the silly season».

MESSI I CITY og Ronaldo tilbake i United ville gjort Premier League – allerede større enn størst målt i interesse, TV-penger og markedskroner – enda større. Da ville sesongen 2017/2018 handlet om de to og om Manchester-klubbenes innbyrdes jakt på tittelen. Men selv om det ikke ble sånn, og jeg tror de fleste utenfor Manchester er glade for det, vil kommende sesong likevel handle veldig mye om City og United.

FORSIDEN: På Dagbladet og FourFourTwos Premier League-bilag, som følger med avisa på onsdag.
FORSIDEN: På Dagbladet og FourFourTwos Premier League-bilag, som følger med avisa på onsdag. Vis mer

Ikke bare på grunn av managernes rykte, cv og atferd.

Men fordi veldig mye er lagt til rette for at nettopp disse to – Pep Guardiola og José Mourinho – skal lykkes.

PEP GUARDIOLA, BÅDE som person, vinnerskalle og ansatt i en klubb som under eier Mansour bin Zayed Al Nahyan har sparket begge vinnerne de har hatt i managerstolen siden overtakelsen i 2008. Roberto Mancini vant først FA-cupen i 2011 (Citys første trofé av betydning på 35 år) ligaen i 2012 (det første seriegullet på 44 år), og ble sparket etter seriesølv 2013. Manuel Pellegrini vant ligacupen og Premier League 2014 og ble satt på oppsigelse 1. februar 2016 da klubben annonserte at Guardiola ville overta etter sesongen. Derfor må Guardiola vinne. Når mai kommer igjen er det den spanske manageren som må sitte på tronen. Ikke fordi portugiseren i Manchester United, italieneren i Chelsea, argentineren i Tottenham, tyskeren i Liverpool eller franskmannen i Arsenal ikke er under press.

Men fordi Sheik Mansour og hans City Football Group neppe kan leve med en fjerde sesong på rad uten ligagull.

VI TROR GUARDIOLA leverer trofeet og blir en blidere manager enn han var under oppbyggingssesongen 2016/2017. Manchester Citys offensive kraft er formidabel. Ankepunktet, og man finner alltid et eller fler av dem, er midtforsvaret. Men det er lenge til sesongens første deadline day, det kommer et nytt overgangsvindu 1. januar og pengene er alltid der i City.

JOSÉ MOURINHO GJORDE en trøblete og dårlig forrige sesong ok for Manchester United. To for ham ubetydelige trofeer, ligacupen og Europa League, gjorde ham til mestvinnende. Måten han manøvrerte laget gjennom Europa League og til Champions League opprettholdt myten om fotballfaglig genialitet. I tillegg er Lukaku og Matic gullkjøp, kanskje kommer Zlatan tilbake som joker mens alle de tapte hjemmepoengene forrige sesong (11 av 19 lag tok poeng på Old Trafford) viser hvor mye som kan hentes.

Mourinho kan ta United hele veien. Men han må det ikke.

MANGLER LITT BREDDE: Antonio Conte. Foto: NTB Scanpix
MANGLER LITT BREDDE: Antonio Conte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

ANTONIO CONTE, SELV om han sier han dør litt hver gang han taper en kamp, er utenfor pressonen. Han leverte i første forsøk på Stamford Bridge. I tillegg er målscorer og oppspillspunktet Diego Costa ute i kulden. Pluss det faktum at Chelsea ikke kan hvile når de andre er i Europa, denne sesongen må Champions League prioriteres også. Den forskjellen er stor.

MAURICIO POCHETTINO OG Tottenham vil savne White Hart Lane når de spiller hjemmekampene på Wembley. 17-2-0 og ni baklengsmål i 2016/2017 forteller hvorfor. Men den offensive kontinuiteten gjør at vi holder Spurs innenfor topp fire. Gullet derimot synes utenkelig, den muligheten forsvant med Leicester i 2016.

I TRØBBEL: Jürgen Klopp og Liverpool. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Jürgen Klopp og Liverpool. Foto: NTB Scanpix Vis mer

JÜRGEN KLOPP ER en fantastisk manager i en klubb hvor drømmene er større enn dybden i forsvarsrekka, spesielt midtforsvaret. Det er Liverpools problem. Forsvinner Philippe Coutinho får de ett til. Det er noe uforløst ved Liverpool som svinger voldsomt i prestasjonene. Det er ikke godt nok til gull i år heller.

ARSÈNE WENGER ER for mange blitt selve symbolet på Arsenals mangel på nødvendig suksess. Denne sesongen, for første gang under Wenger, ikke engang i Champions League. Det kan hjelpe i England, Wenger kan spille mye Europa League med reserver og hvile de beste, men vi tror det ikke. Og så har du Alexis Sanchez-problematikken.

Den hjelper heller ikke Wenger.

MÅ LEVERE: Arsene Wenger. Foto: NTB Scanpix
MÅ LEVERE: Arsene Wenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer