Dagbladets tippeligatips

1. ROSENBORG:
I revansjeposisjon, tross seriegull. Suverent best spillerstall - og suverent mest penger til å forsterke den. Men gutta skal samspilles. Og der ligger både potensialet og usikkerheten.

2. BRANN:

Er blitt så trygge og stabile at de kan tillate seg å prate om tetstrid uten å bli ledd av. Har spisser som scorer i hauger, og nok av folk - etter hvert også Martin Andresen - som fôrer dem. Men avgjørende at trener Mjelde holder dem konstant sultne.  3. VÅLERENGA:

Fikk en Arason/Iversen-effekt på seinsommeren i fjor som lugget RBK i nakkehåra. Helt avgjørende at denne kraften blir stabil fra kamp én i år. Spesielt fordi en tredje stabiliserende kraft - Panzer-Hagen - er borte. Mindre kvalitet i spillerstallen enn Brann og RBK.

4. LILLESTRØM:

Det var noe uforløst over LSK i fjor. De hadde en rekke muligheter til å melde seg på i medaljestriden, men gikk på noen merkelige poengtap. Uwe Rösler har pisket gutta til rekordnivåer på de fysiske testene, og igjen lukter det blod, svette og dødballer på Åråsen. Og medalje? 5. VIKING:

Roy Hodgson har hatt en vinter og vår til å jobbe uanstrengt og systematisk. Det gir resultater. Ingen ting tilsier at klubben skal havne i den samme krisa som fjor. Klassespillere i alle ledd og solide bakover. Med litt bedre uttelling i front blir det fort medaljestrid. 6. START:
Norges beste lag i vinter og vår. Og det har aldri vært noen ulempe å vinne fotballkamper - med mindre man får betalt for å la være. Har fått mye trygghet og selvtillit - selv om prestasjonene svinger kraftig. Vi forutsetter at spillerstallen tåler påkjenningene på øverste nivå, og tipper mye moro med Start.  7. LYN:

I ferd med å stå fram som Norges største talentfabrikk. Her er mange unggutter med til dels ekstreme kvaliteter. Koblet riktig med gamlekara, kan dette bli veldig morsomt. Scoret knapt mål i fjor, veldig avhengig av at Sørensen og Tessem fungerer. Outsider. 8. HAM-KAM:

 Har som mål å stabilisere seg - og gjør det. Men inntil det motsatte er bevist, tror vi dette mannskapet nådde et maksnivå med fjorårets 5. plass, bare to poeng bak bronse. Tøffe, solide og godt organiserte - men ikke gode nok på den siste tredjedelen. 

9. TROMSØ:

Ingen dramatisk nedtur poengmessig, det er ikke så mange av dem som skiller medaljestrid fra 9. plass. Men har en super sesong å forsvare, og til dags dato er det vel bare RBK som har klart slike utfordringer. Usikkerhet rundt Otto Ulseths evne til å takle alt trøkket som hovedtrener etter at Per Høgmo forsvant.

10. FREDRIKSTAD:

Drillo oppfatter ikke selvtillit som en fordel i fotball, og sånn sett stiller Fredrikstad meget sterkt til seriestart. Svake treningsresultater og massevis av skader. Med en bortimot intakt førsteellever, bør det holde til midtsjiktet av tabellen. Men oppkjøringen gir grunn til skepsis.

11. MOLDE:
Bo Johansson er utvilsomt en trenerkapasitet. Men han ble engasjert på overid, og får minimal mulighet til å påvirke laget før det har gått en stund - og da kan det være for seint. For første gang på mange år stilles det ingen forventninger - vi tror det ermotivasjonsfaktoren som hindrer nedrykk.

12. ODD GRENLAND:

Oppsiktsvekkende svake treningsresultater gir grunn til bekymring. På den annen side, her er det en del rutinerte aktører som garantert hever seg når det står om poeng. Har en meget solid sentral midtbane og kanskje Tippeligaens beste spiss i Olivier Occean. Men det holder ikke til mer enn nedrykksstrid.

13. BODØ/GLIMT:
Med unntak av 2003-sesongen har Glimt vært et lag i nedrykkssonen. Vi ser ingen grunn til at det skal gå mot et nytt unntak fra regelen i år - tvert imot, Glimt rykker ned. For mye ansvar hviler på en for liten gjeng gamle spillere, og stallen er tynn. 

14. AALESUND:
Naturlig dumpekandidat ut fra vinteren og vårens utvikling, eller mer korrekt: mangel på utvikling. Klubben satser stort sett på de samme spillerne som rykket ned i 2003 - og det er vanskelig å se at de er blitt bedre. Nytt flott stadion og enorm entusiasme i byen blir perifere faktorer.