POPULÆR: Dagbladet satser stort på ski-VM i år, blant annet med egen app. Den går bra. Skjermdump: iTunes Store
POPULÆR: Dagbladet satser stort på ski-VM i år, blant annet med egen app. Den går bra. Skjermdump: iTunes StoreVis mer

Dagbladets VM-app går til 10000

Populær i app-store.

(Dagbladet): Dagbladet satser stort på ski-VM i Val di Fiemme i år. Blant plattformene er både DBTV, nettavis, papiravis og en helt egen mobil-applikasjon.

Sistnevnte har vist seg å være populær. Nå har den passert 10 000 nedlastninger i iTunes' app-store, og har ligget på en 3. plass over de mest nedlastede på iTunes store.

- Dette er svært hyggelige tall. Vi bestemte oss for å lage en enkel app med nyheter, VM-programmet og resultatservice. Det har helt klart falt i smak, sier Eugene Laran, redaksjonssjef for mobil i Dagbladet.

Tilbakemeldingene har også vært positive.

- Jeg tror leserne våre ønsket seg en mesterskaps-app uten kubjeller og vuvuzelaer, sier Laran.

Nå rettes blikket fremover. Dette er bare starten, ifølge Laran.

SATSER STORT: Dagbladet satser tungt under vinterens VM på ski i Val Di Fiemme i Italia. Her er noen av de som bidrar fotografert i studio. Fra v. Esten O Sæther, Eugene L Brandal, Jens Kløvrud, Diana Badi, Gunhild Toldnes, Sondre Husby, Hildegunn Soldal, Morten Holthe og Endre Vellene. Foto : Hans A Vedlog / Dagbladet
SATSER STORT: Dagbladet satser tungt under vinterens VM på ski i Val Di Fiemme i Italia. Her er noen av de som bidrar fotografert i studio. Fra v. Esten O Sæther, Eugene L Brandal, Jens Kløvrud, Diana Badi, Gunhild Toldnes, Sondre Husby, Hildegunn Soldal, Morten Holthe og Endre Vellene. Foto : Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Dette er bare en liten forsmak på hva vi skal gjøre fremover. Dagbladet har en sterk utviklingsavdeling, som brenner for mobil. Sammen med dem, er vi i gang med mange spennende prosjekter. Vi skal ha Norges beste nyhetsside for mobil i løpet av året, sier han og fortsetter:

- Det vil komme små og store forbedringer løpende de neste månedene, og over sommeren kommer noen tjenester som kan totalforandre lesernes mediehverdag. Prosjektene har èn felles nevner: Norges beste brukeropplevelse på mobil.

Også utviklingsavdelingen i Dagbladet synes dette er gledelig.

- Vi bruker lang tid på å lage en best mulig leseropplevelse for alle brukerne våre. Det er en stor satsning mot ski-VM , og at det skulle bli en egen app lå i kortene. Det er første gangen vi gjør en slik satsning på en enkeltbegivenhet som bare varer over to uker, sier utviklingssjef Inge Thorud.

Her kan du laste ned Dagbladets VM-app! Android-brukere kan benytte denne linken.

GLEDELIG: Det synes DBs redaksjonssjef for mobil, Eugene Laran.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
GLEDELIG: Det synes DBs redaksjonssjef for mobil, Eugene Laran. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer