Dagen da de fire store sviktet samtidig

Og United målløse for første gang på 36 ligakamper.

(Dagbladet.no): Aston Villa - Manchester United 0-0

Den totale dominansen til de fire store i England har vært et ankepunkt mot Premier League. 22. november 2008 var likevel dagen da ingen av dem maktet å vinne - og ingen av dem scoret et eneste mål.

Sist gang det skjedde at Chelsea, Manchester United, Arsenal og Liverpool gikk målløse av banen samtidig, var i 1993.

Tar vi med at lag nummer fem på tabellen, Aston Villa, heller ikke greide å score eller vinne, snakker vi trolig om en historisk begivenhet i engelsk toppfotball.

- Det er nødt til å være historisk. Det kan i hvert fall umulig ha skjedd på veldig, veldig lenge, sier Canal Plus-ekspert Lars Tjærnås.

Tidligere i dag irriterte Rafael Benitez seg over at Liverpool ikke benyttet muligheten til å stikke fra i tet når de andre topplagene snublet. Sir Alex Ferguson ergrer seg nok ikke mindre i kveld over sjansen som ble spolert, for med seier mot favorittmotstander Aston Villa ville United hatt virkelig heng på lagene foran seg.

Men for første gang på fryktelig lenge - nærmere bestemt 36 kamper - gikk de røde fra Manchester av banen uten å score i ligaen, i en fartsfylt og jevn kamp som kunne vippet begge veier.

Godt grep på Villa

Dagen da de fire store sviktet samtidig

Aston Villa har vært laget Manchester United har elsket å møte i Premier League. Før lørdagens kamp hadde United vunnet de 11 siste oppgjørene - og vi måtte helt tilbake til 1995/96-sesongen for å finne sist gang Villa stakk av med alle tre poengene.

Men denne høsten har de vist at de er kapable til å hamle opp med hvem som helst, og respekten for de regjerende ligamesterne var lagt igjen i garderoben.

Som sultne løver var Villa-spillerne over gjestene fra første spark, og særlig Nigel Reo-Coker viste stor fighterspirit i åpningsminuttene i duellene mot Cristiano Ronaldo.

Mens tempoet var høyt, var sjansene få. Bortsett fra et godt Ronaldo-langskudd, samt en fantastisk sklitakling fra Ashley Young i det Ji-Sung Park var i ferd med å sette inn 0-1, var det ikke all verden å skrive hjem om.

Ville ha Carew på banen

Setanta Sport-ekspert Steve Mcmanaman krevde nærmest å få John Carew på banen til 2. omgang, men ble ikke hørt.

Aston Villa åpnet uansett den andre omgangen best.

Etter 58 minutter innså Nemanja Vidic at han var sjanseløs på å følge Gabriel Agbonlahor på tempoet. Serberen la en arm over skuldra til Villa-spissen, og holdt i mange meter før han slapp idet de var på vei inn i 16-meterfeltet.

SLAPP BILLIG: Nemanja Vidic hadde flaks da han holdt Gabriel Agbonlahor, uten at dommeren foretok seg noe som helst. Foto: SCANPIX
SLAPP BILLIG: Nemanja Vidic hadde flaks da han holdt Gabriel Agbonlahor, uten at dommeren foretok seg noe som helst. Foto: SCANPIX Vis mer

Dommeren vinket spillet videre, til tross for at Villa åpenbart skulle hatt minst frispark.

Fire minutter senere kunne Wayne Rooney blitt dagens mann for United, da Michael Carrick åpnet hele Villa-forsvaret med en smart vipp i bakrommet.

Fra 6-7 meter blåste imidlertid Rooney ballen høyt over mål.

Carew kom på banen 10 minutter før slutt, men rakk ikke å utrette stort.

<B>FRUSTRERENDE DAG FOR RONALDO:</B> «Who are you?» ropte Villa-fansen da Cristiano Ronaldo ble byttet ut noen minutter før full tid. På vei inn i tunnelen gjorde portugiseren også hysje-gester mot skadefro hjemmesupportere.
<B>GREP IKKE SJANSEN:</B> Sir Alex Ferguson ergrer seg nok over at ikke United benyttet muligheten til å redusere forspranget til lagene foran.