Vålerenga og Lillestrøm er de store vinnerne

Dagen da tallet ti ødela for mange

Rosenborg med ti mann har gode grunner til å rase over dommeravgjørelsen som kostet dem et poeng. Han som ikke kan regne til ti har ingenting han skulle sagt på årets mest innholdsrike mandag i norsk fotball.

MATCHVINNEREN: Aron Dønnum jubler etter scoringa som vant kampen mot Rosenborg. På kne står Ivan Näsberg. Bakfra kommer Johan Lædre Bjørdahl, minst like fornøyd. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MATCHVINNEREN: Aron Dønnum jubler etter scoringa som vant kampen mot Rosenborg. På kne står Ivan Näsberg. Bakfra kommer Johan Lædre Bjørdahl, minst like fornøyd. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Annonse
  • Vålerenga – Rosenborg 1–0 (0–0)

STÅLE SOLBAKKEN DUKKET ikke opp som avtalt på Intility Arena etter at han mandag gikk seg vill i karantenereglene for andre gang siden han kom hjem fra København lørdag 28. november.

Det var klokt etter Dagbladets avsløring rundt bruddet på helsemyndighetenes coronarestriksjoner, for ikke å si den norske dugnadsånden.

Et tredje lovbrudd på to dager ville vært i overkant, selv for en veldig ønsket landslagstrener i fotball.

ROSENBORG DERIMOT, VAR på stasjon selv om kampens siste dommeravgjørelse kostet dem poenget de gikk for etter utvisningen (Islamovic) rett før pause. Frisparket som fratok dem poenget kan koste Norges største fotballøkonomi veldig mye mer enn alle pengene de taper på corona-året 2020.

Plasseringsbonusene fra NTF krymper kraftig fra topp tre og nedover, og på toppen av det har du faren for å misse Europa 2021.

I det perspektivet, og på bakgrunn av veldig mye annet han ikke var enig i, gjorde Åge Hareide det stikk motsatte av Ståle Solbakken.

Han var forbannet.

Og bare så det er sagt, han hadde en god sak.

DET SKJEDDE MYE denne mandagen 7. desember. Først ble det avslørt at Ståle Solbakken har betydelige mangler når det gjelder hoderegning. Deretter rykket Lillestrøm opp i Eliteserien. Og mens Vålerenga bearbeidet reduserte Rosenborg fram til 1-0, havnet Norge i VM-gruppe med Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar.

Det kunne vært verre.

Det kunne også vært bedre.

Bortsett fra for Rosenborg.

For dem er alt bånn.

FOR STÅLE SOLBAKKEN er trekninga det beste som skjedde denne første mandagen i desember. Fordi det flyttet fokus fra coronaskammen. Nå vet Norges ferske landslagstrener, i tillegg til at politiet har åpnet sak på grunn av regneproblemene, vanskelighetsgraden på veien til Qatar 2022.

Jeg sitter med en følelse av at Ståle Solbakken er sånn passe fornøyd, og at han satser på at alle bak storfavoritten Nederland skal ta poeng fra hverandre.

Det er lov å drømme.

Det er også en landslagstreners jobb å håpe.

SIST ROSENBORG TAPTE tre kamper på rad var i 2012. Nå har de tapt fire. Det har ikke skjedd siden Per-Mathias Høgmo var på Lerkendal i 2005.

Da endte Rosenborg på sjuendeplass i ligaen, og misset kvalifiseringen til Europa den påfølgende sommeren.

Annulleringa fire minutter på overtid mot Vålerenga kan også koste dem Europa.

INGENTING ER KJØRT for Rosenborg, det er bare veldig mye vanskeligere. Seks poeng bak tredjeplassen, selv om de har en kamp mindre spilt, er det ikke lenger i deres hender.

Men framgangen var der mot Vålerenga, det var bedre enn på lenge, spesielt defensivt.

Om det er noen trøst.

HVA VÅLERENGA ANGÅR er Europa 2021 nesten sikret. Det er det eneste Dag-Eilev Fagermo bryr seg om. I det store regnestykket, det som forteller at tingene jevner seg ut for alle bortsett fra Mjøndalen, kan det hende han tenker på det som skjedde mot Start i Kristiansand.

Da fikk Vålerenga en korrekt scoring til 2–1 annullert i det 90. minutt.

Tre minutter seinere scoret Start og vant kampen.

DET SOM STÅR igjen handler om Viking (B), Start (H) og pengene Rosenborg ser ut til å gå glipp av. Plassen i Europa er allerede en kjempebonus for Dag-Eilev Fagermo.

Det bekrefter at Vålerenga har tatt enorme steg siden han kom til klubben i januar.

Klarer han begge deler, Europa og topp tre, snakker vi om underverker på en sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer