Dagen derpå

GRIMSTAD (Dagbladet): Det endte med skandale. Svalestup i havnebassenget og blåmerker over det hele.

Kloakken, som jeg velger å kalle havna etter å besiktiget åstedet i dagslys, kan ikke ha holdt mer enn tolv - tretten grader. Trolig var det derfor jeg kom til å tenke på «Titanic» da jeg hang i båtripa og kjente kroppen ble slappere og slappere der nede i vannet.

- Leo, tenkte jeg. Nå vet jeg hvordan du hadde det.

  • Etter å ha blitt halt på land som en annen vågehval, sto ikke Jugoslavia særlig høyt i kurs. Ikke Skottland heller. Ikke Carew og ikke Flo. Selv den sympatiske satanrockeren Dan Eggen var ute å kjøre. Men det var ingenting mot Milosevic. Den ekle målscoreren. Han som ser ut som den onde halvbroren til Brad Pitt. Nr 9. Savo Milosevic. Jeg hatet ham.
  • Kan noen vennligst utvise den plagsomme familien fra nabolaget? De evner å gjøre enhver fredelige plen om til en blodig slagmark ved sitt blotte nærvær. Selv engelske supportere blir som små englebarn i forhold til slakterne fra Jugoslavia. Og når den skotske fredsmegleren i tillegg er så gnien på avgjørelser at han knapt tar seg råd til å blåse i fløyta. Ja, da måtte det bli krig.
  • - Send dem hjem, tenkte jeg. Blaut som en drukna katt og ond som djevelen selv. Men han spiller på Belgia, og var ikke engang på banen da helvete hadde visning i den glovarme forgården på Sclessin Stadion.
  • Nei, kampen ble ikke akkurat den fotballorgasmen jeg drømte om på forhånd. Snarere en one-night-stand av det mer miserable slaget. Du tror du går til sengs med den unge goalgetter`n og våkner ved siden av en skallete skotte med svart drakt og fløyta i munnen. Kort sagt: NEDTUR.
  • Fotballens mefisto har fått både ansikt og navn; Hugh Dallas heter`n. Spread it all out. Hvilken nådeløs premieidiot! Oddsen for at den mannen noensinne kommer til å dømme fair er omtrent like stor som sjansene for å ta en nudist med buksa nede.
  • - Hva er det med disse dommerne, tenkte jeg og hakka tenner idet støtteapparatet kom løpende med pledd og sigaretter. Vel sorterer fotball under underholdning, men det ville vært en fordel om dommerne var klar over at de

a) ikke befinner seg i Hollywood

b) ikke behøver å regissere kampen.

  • Dessuten ville det unektelig ha hjulpet om de j.... jugoslavene gikk på audition et annet sted. Makan til krevende statister. Nå var kanskje ikke filmen den beste heller, og hovedrolleinnehaver Norge Nasjonen har definitivt spilt bedre. Men hva kan man forvente når en hyggelig familieforestilling ender opp som «Platoon II»?
  • Det må bli slakt, det.