Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dagen etter Northugs Coop-stunt fornyet Spar-kjeden avtalen med skiforbundet

- Veldig takknemlig.

AVTALE: På et hotell, midt i Cavalese der Tour de Ski-avslutningen går, ble den forlengede sponsoravtalen mellom Norgesgruppen og skilandslaget undertegnet. På bildet er konsernsjefen i Norgesgruppen, Torbjørn Johannson og langrennssjef Åge Skinstad godt fornøyde med det.Foto: John Rasmussen / Dagbladet
AVTALE: På et hotell, midt i Cavalese der Tour de Ski-avslutningen går, ble den forlengede sponsoravtalen mellom Norgesgruppen og skilandslaget undertegnet. På bildet er konsernsjefen i Norgesgruppen, Torbjørn Johannson og langrennssjef Åge Skinstad godt fornøyde med det.Foto: John Rasmussen / Dagbladet Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Petter Northug dro en provokasjon fram fra brystet da han jublende viste fram Coop-logoen på ledertrøya idet han stormet over målstreken i Toblach torsdag.

Dagen etter satte konsernsjefen i Norgesgruppen, Torbjørn Johannson, navnetrekket sitt på sponsorkontrakten som forlenger Coop-konkurrenten Spar sin avtale med skilandslaget og regionlagene for nok et år.

Dermed forlenger Norgesgruppen den løpende avtalen med skilandslaget ut neste sesong, noe som fullstendig umuliggjør Northugs videre verdenscupsatsing med Coop på privatlaget.

Ingen Petter-konflikt
Skistyrets vedtak om at utøvere som skal representere Norge må takke ja til landslagsplassen om de blir tilbudt en, åpner ikke for en privatsatsende Petter i verdenscupen neste år.

Uten at det egentlig har noe med den konkurrerende sponsoren i Norgesgruppen å gjøre.

- For oss betyr ikke Northugs avtale noen ting. Det er viktigere for oss at Petter Northug går for landslaget enn at vi skal lage noen problemer ut av det. Vi ser stort på det, og når han går over mål på den måten han gjør, så er det Petter i et nøtteskall. Vi trenger Petter i norsk langrenn, og en sånn mann må få lov til å spille litt på flere strenger, sier Johannson til Dagbladet.

- Så hvis det hadde vært opp til deg hadde Petter fått gå på landslaget neste år med fortsatt Coop-avtale?

- Hvis det bare hadde vært opp til meg, ja.

Takknemlig langrennssjef
Langrennssjef Åge Skinstad er glad for den rause innstillingen til sponsoren. Norgesgruppen kunne lagd støy rundt Northug-ståket, men har i stedet valgt å fortsette å sponse landslaget helt uavhengig av alt annet.

- Jeg oppfatter det som en veldig tillit til langrenn, og jeg er veldig takknemlig for at de ønsker å være med oss videre, sier Skinstad til Dagbladet.

- Skiidretten, langrenn, gir oss nordmenn så utrolig mye glede. Vi ønsker å gi noe tilbake, så dette er mer et ønske om å støtte noe vi syns er flott enn akkurat hva markedsverdien er for Spar og Ali Kaffe på jakkeslaget, sier Johannson. 
Lik Dagbladet Sporten på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.