KLAR: I morgen braker det løs for Magnus Carlsen, som utfordrer regjerende verdensmester Vishy Anand om verdensmester-tittelen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KLAR: I morgen braker det løs for Magnus Carlsen, som utfordrer regjerende verdensmester Vishy Anand om verdensmester-tittelen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Dagen før dagen for Carlsen

Lader opp på best mulig vis - og avviker ikke fra rutiner.

Etter lang tids forberedelser er Magnus Carlsen glad for at VM-kampen i sjakk endelig skal komme i gang.

Lørdag spilles det første oppgjøret mot den regjerende verdensmesteren Viswanathan Anand.

På torsdagens pressekonferanse i Chennai fremsto Magnus Carlsen som tryggheten selv. Faren Henrik Carlsen sier at sønnens tanker kan være av en annen art enn de vanligvis er foran et oppgjør.

- Det kan godt være at tankene som suser, er litt annerledes siden dette er en VM-kamp, og det har han ikke spilt før, sier Henrik Carlsen, verdensenerens far og støttespiller, da NTB møter ham i lobbyen fredag kveld.

- Han er nok glad for at det snart braker løs, for han har sett fram til dette lenge.

Rutiner Magnus Carlsens mantra har hele tiden vært at han ikke skal avvike fra de vanlige rutinene før VM-kampen, men følge den samme oppskriften som har gitt ham så mange seirer tidligere. Det holder han ved.

Dagen før åpningspartiet har sjakkesset for det meste oppholdt seg på rommet, spist, trent og slappet av. Middagen ble inntatt på hotellets italienske restaurant sammen med far, mor og søstre.

Utfordreren til VM-tittelen er kjent for å sove lenge om morgenen. Det har han også tenkt å gjøre før åpningspartiet lørdag.

- Det er ingen hemmelighet at Magnus liker å stå opp et par-tre timer før partiet, forteller faren.

- Da får han spist og forberedt seg litt, men han har ikke så mye tid at han bruker særlig mye nervøs energi. Han føler også at hjernen fungerer best etter noen timer, slik at han da er klar til å spille når det braker løs klokken 15.

Støtte fra familien Familien stiller helhjertet opp for 22-åringen. På spørsmål om hva de gjør for å støtte Magnus det siste døgnet før sjakk-VM braker løs, svarer Henrik Carlsen:

- Det kommer an på hva han ønsker. Kanskje han vil ha et slag kort. Jentene skal reise hjem i morgen kveld, så jeg regner med at de gjør som han sier.

(NTB)

Chennai, India 20131108.
Henrik Carlsen, Magnus Carlsens far, sitter i lobbyen på Hyatt Regency hotell i Chennai i India fredag. Lørdag starter kampen om VM-tittelen i sjakk mellom Viswanathan Anand og Magnus Carlsen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Chennai, India 20131108. Henrik Carlsen, Magnus Carlsens far, sitter i lobbyen på Hyatt Regency hotell i Chennai i India fredag. Lørdag starter kampen om VM-tittelen i sjakk mellom Viswanathan Anand og Magnus Carlsen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer