- Dagen i dag er vel å sammenligne med en fjerdeplass i et OL

Men Inge Andersen vil ikke kommentere om han har tillit i idretts-Norge etter gårsdagens OL-nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersne, led sitt største nederlag som idrettens øverste ansatte, da Høyres stortingsgruppe sa nei til statsgaranti for et OL i Oslo i 2022 i går.

At nederlaget var surt, la han heller ikke skjul på da Dagbladet møtte ham i idrettens egne lokaler på Ullevaal Stadion i Oslo i formiddag.

- I min jobb må man alltid være forberedt på både seire og nederlag, og det har jeg vært mentalt forberedt på i dette arbeidet også. Jeg har vært landslagstrener i Norge og Sveits i tolv år, så jeg har vært med på mange oppturer, og jeg har vært med på noen fjerde, femte og sjetteplasser. Dagen i dag er vel å sammenligne med en fjerdeplass i et OL, det er litt utenfor pallen, sier Andersen med en kjent referanse til den sureste plasseringen det er mulig å oppnå i et OL.

OL i 2016 For det som etter planen skulle ende med fjorten jubeldager i Oslo og på Lillehammer i 2022 endte altså med en brutal dagen derpå for Idrettforbundet og Andersen.

Selv hadde han på følelsen av at det kunne gå den veien i går, men samtidig minner han om at Norge og Lillehammer faktisk skal arrangere et OL allerede i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer