«Dagen jeg spilte for United»

Karl Power, som klarte kunststykket å snike seg med på Manchester Uniteds lagbilde i München på onsdag, snakker ut om bragden: - Det var briljant!

Den arbeidsløse 33-åringen lurte alle da han greide å snike seg med på lagbildet som ble tatt rett før Champions League-kampen mellom Bayern München og Manchester United. Sammen med to kamerater hadde Power planlagt stuntet siden United spilte borte mot Barcelona 25. november 1998.

- Vi kom oss ned på banen i Spania så enkelt at vi fant ut at dette kan vi dra enda lenger. Vi planla å gjøre det under årets finale, men begynte å tvile på om United kom dit. Dermed måtte det gjøres i München, sier han til avisa The Sun.

Kysten klar

Med militær presisjon planla de tre hvordan stuntet skulle gjennomføres. De hadde med seg tre forskjellige United-drakter, rød, hvit og blå. Så fant de ut hvilket hotell laget bodde på, før de greide å få en person i United-ledelsen til å fortelle hvilke drakter de skulle bruke.

Til slutt dro de tilbake til hotellrommet og gjennomgikk alle prosedyrene.

- Vi tok en drosje til stadion, og ga oss ut for å være fra en tv-kanal. Vi kom oss helt ned til gressmatta. 20 minutter før avspark var kysten klar. Vi gikk rundt banen, og endte opp bak det ene målet. Der så vi på oppvarmingen sammen med de ekte fotografene. Når spillerne gikk tilbake til garderoben, ruslet jeg mot spillertunnelen, sier Power.

Der satt han og ventet til spillerne kom tilbake på banen.

- Jeg tok av meg fotodrakta, og sto der i United-drakt nummer sju, med Eric Cantonas navn på ryggen. Så løp jeg ut på banen sammen med spillerne. Lyden fra tribunene var helt fantastisk. Der var jeg med gutta mine, sier den fanatiske United-supporteren.

Gjorde det for Cantona

Alle spillerne stilte opp for å ta lagbilde. Det var en anledning Power ikke kunne la gå fra seg.

- Jeg trodde det gikk galt da Gary Neville la merke til meg. Han skjønte hva som var i ferd med å skje, så han pekte på meg og ba meg komme meg til helvete bort.

- Da åpnet jeg munnen og ropte: «Jeg gjør dette for Eric Cantona - så hold kjeft!». Jeg ble akkurat like overrasket som de andre over hva jeg sa.

Alle spillerne stirret på Power mens han stilte seg opp klar for lagbildet.

- Først sto jeg ved siden av Nicky Butt, men fant ut at jeg hadde stjålet plassen til Andy Cole. Han dyttet med til siden, og fikk presset seg mellom oss. Han ante ikke hva som skjedde, men Dwight Yorke, som satt rett foran, hadde forstått hva jeg gjorde. Vi kaller ham «Mr. Smiler», og han ga meg et helt utrolig smil. Det var alt jeg trengte. Det ga meg selvtillit til å bli der til fotografen var ferdig.

- Dette må være det beste fotballstuntet gjennom tidene!

Skjedde raskt

I ettertid har priser han seg lykkelig for at han havnet på venstre side på bildet. Helt til høyre sto Roy Keane, og han så ikke særlig fornøyd ut under opptrinnet.

- Jeg takker Gud for at jeg ikke sto ved siden av ham. Han ville nok tatt det hele et langt steg lenger enn Gary Neville. Men alt skjedde så raskt at de ikke ante hva de skulle gjøre.

Etter at fotoseansen var ferdig, løp Power av banen og tok på seg fotovesten igjen.

- Jeg sto der et øyeblikk og var lamslått over hva jeg hadde gjort. Det var helt utrolig. Men samtidig var det briljant, for jeg hadde vært ute på gresset sammen med laget. Til slutt ruslet jeg tilbake til vennene mine blant publikum. Det var vidunderlig. Dette var noe alle fotballfans drømmer om å gjøre.

På vei t-banen tilbake til hotellet, så de videoen de hadde filmet av stuntet.

- Vi lo så mye at vi bommet tre ganger på stasjonen vi skulle av.

FINN EN FEIL: Karl Power (33) trekker inn ølmagen og skyver brystet fram på skikkelig fotballvis. Her står han helt til venstre, ved siden av Andy Cole. - Jeg gjorde det for Eric Cantona. Han er den største fotballspiller som har spilt for Manchester United. Jeg har alltid ønsket å være som ham. Jeg har aldri vært noe særlig til fotballspiller, men i et par sekunder på onsdag var jeg ham!