APRILSPØK: Emil Hegle Svendsen viser fram det som skulle være en bot fra Norges Skiskytterforbund. Foto: AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA/NTB scanpix
APRILSPØK: Emil Hegle Svendsen viser fram det som skulle være en bot fra Norges Skiskytterforbund. Foto: AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA/NTB scanpixVis mer

- Dagens dasspapir er bota fra Norges Skiskytterforbund

Men faktureringsdatoen kan vel ikke stemme, Emil Hegle Svendsen?

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen og flere av de andre skiskyttergutta fikk mye oppmerksomhet da de dro ned buksa under kvinnenes fellesstart i Khanty-Mansijsk tidligere denne måneden.

I dag la Emil Hegle Svendsen ut et bilde av det som skulle være reaksjonen fra Norges Skiskytterforbund på Instagram. På bildet ser du tilsynelatende en relativt stor bot til skiskytteren fra forbundet.

«Dagens dasspapir! Bota fra Norges Skiskytterforbund for nakenstunt i Russland», skriver Hegle Svendsen.

«Bota» var ifølge bildet til Svendsen på 9343 kroner, men det var noe som skurret med faktureringsdatoen. Når du i tillegg ser på kalenderen at det er 1. april, skjønner du hvor vi vil.

- Det er en aprilsnarr ja, flirer Erlend Slokvik, visepresident i skiskytterforbundet. Han hadde ikke sett bildet selv, men var klar på at forbundet ikke hadde gitt bot for noe sånn.

- Jeg hadde en samtale med Emil før påsken, og da var denne saken allerede ferdigsnakket, forklarer Slokvik.

Guttestreker Det var den tyske TV-kanalen ARD som fanget opp noen som dro av seg buksene i løypa, foran Tora Berger og en større pulje med utøvere. Senere ble det kjent at det var Emil Hegle Svendsen som ble filmet med bar rompe stående utenfor løypa.

- Jeg har ikke hørt eller sett noe om dette før i dag, men for meg er dette guttestreker, sa Idrettssjef Per-Arne Botnan til Dagbladet den gangen.

- Jeg ser at for noen kan dette være på kanten, og hvis noen reagerer på det skal vi ta en runde med våre gutter. Man ser ikke på bildene hvem det er, men hvis det stemmer at det er våre gutter, så skal vi snakke med de, sa Botnan.