Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dagens dummeste kommentar

«Pølsa» reagerer på NRK-ekspert.

COMEBACK: Jevgenij Dementjev gjorde comeback i verdenscupen i går og havnet på 4. plass i Rybinsk. Øystein Pettersen reagerer på NRK-kommentator som omtalte russeren som  «Gamle, gode Demetjev». Foto: Heiko Junge / Scanpix og AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA.
COMEBACK: Jevgenij Dementjev gjorde comeback i verdenscupen i går og havnet på 4. plass i Rybinsk. Øystein Pettersen reagerer på NRK-kommentator som omtalte russeren som «Gamle, gode Demetjev». Foto: Heiko Junge / Scanpix og AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre russere havnet blant de fire beste på gårsdagens 30 kilometer biathlon i Rybinsk.

Jevgenij Dementjev gjorde comeback i verdenscupen etter sin dopingdom på to år, og russeren ble nummer fire bak Tobias Angerer, Maxim Vylegzjanin og Ilja Tsjernousov.

Dementjev tapte spurten mot Angerer om tredjeplassen, men NRK-kommentator Torgeir Bjørn virket overrasket over å se russeren så høyt på lista.

«Det var Dementjev. Gamle, gode Demetjev. Olympisk mester fra 2006», sa Bjørn på lufta rett etter målgang.

OL-GULLET:Russiske Jevgenij Dementjev (nr. 13) vinner herrenes 15x15km jaktstart (skiathlom) foran Frode Estil (t.v.) og de italienske hjemmefavorittene Pietro Piller Cottrer og Giorgio Di Centa i Pragelato under OL i Torino. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX  .
OL-GULLET:Russiske Jevgenij Dementjev (nr. 13) vinner herrenes 15x15km jaktstart (skiathlom) foran Frode Estil (t.v.) og de italienske hjemmefavorittene Pietro Piller Cottrer og Giorgio Di Centa i Pragelato under OL i Torino. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer

Nettopp den uttalelsen får blant annet langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen til å reagere.

- Dagens dummeste og mest unødvendige kommentar, skrev Øystein Pettersen på Twitter rett etter løpet.

I august 2009 ble Demetjev tatt for bruk av det forbudte stoffet Erytropoietin, også kalt EPO. I OL 2006 vant russeren gull på 30 kilometer jaktstart, foran Frode Estil som tok sølv.

- På kvota for engasjement Pettersen mener Bjørn lot engasjementet ta overhånd, og at kommentaren om Dementjev var uheldig. Pettersen sier til Dagbladet at han ikke har noe til overs for løpere som er tatt for doping.

- Det var sikkert litt tilfeldig. Jeg tror ikke han mener det, selv om han sa det. Torgeir la nok ikke merke til at han lå i feltet der,for han vaket mellom 10. og 15. plass, og plutselig spurtet han om tredjeplassen. Dementjev er et skinavn folk har hørt om, og det handlet nok mer om det enn at Torgeir Bjørn ønsket ham hjertelig tilbake. Vi får skrive det på kvota for engasjement, for det er de veldig gode på, sier Pettersen til Dagbladet.

REAGERER: Øystein Pettersen.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
REAGERER: Øystein Pettersen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Hvordan synes du eks-dopere bør omtales når de kommer tilbake?

- Reglene er jo sånn at om du blir tatt for doping, er det to års utestengelse. Han har sonet straffen sin, og som kommentator i NRK kan man ikke dømme folk utover det FIS har bestemt. Men generelt mener jeg det bør være strengere straff for folk som blir tatt i doping - og at de ikke kommer tilbake. Men det er en annen sak.

- Kommer du til å hilse på ham neste gang dere møtes?

- Jeg kommer sikkert til å hilse, men jeg sender ikke akkurat julekort og ønsker ham hjertelig velkommen, sier Pettersen.

- Fornøyd med kommentatorene NRK-kommentator Torgeir Bjørn har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag.

PALLEN:  Maxim Vylegzhanin, Ilia Chernousov og Tobias Angerer. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV
PALLEN: Maxim Vylegzhanin, Ilia Chernousov og Tobias Angerer. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV Vis mer

Redaktør i NRK Sport, Rune Haug, sier følgende:

- Jeg har ikke hørt hva som skal ha blitt sagt, så det vil jeg inntil videre ikke si noe om. På generelt grunnlag vil jeg si at vi er veldig fornøyde med Torgeir Bjørn, at alle våre kommentatorer gjør feil en gang iblant - og at NRKs kommentatorer er lydhøre overfor konstruktiv kritikk, sier Haug til Dagbladet.

NRK-KOMMENTATORER: Øystein Pettersen reagerer på kommentaren til Torgeir Bjørn (t.h.) under gårsdagens renn. Her sammen med Jann Post (t.v.).
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
NRK-KOMMENTATORER: Øystein Pettersen reagerer på kommentaren til Torgeir Bjørn (t.h.) under gårsdagens renn. Her sammen med Jann Post (t.v.). Foto: Cornelius Poppe / Scanpix . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!