- Dagens etappe er nok tøffere enn det noen ser for seg

En fordel for Kristoff, tror Mads Kaggestad.

SÅ NÆR: Alexander Kristoff (i rød drakt) tapte med en halv meter under første etappe på lørdag. I dag er han igjen blant kandidatene til en etappeseier.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
SÅ NÆR: Alexander Kristoff (i rød drakt) tapte med en halv meter under første etappe på lørdag. I dag er han igjen blant kandidatene til en etappeseier. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

• Følg dagens etappe direkte i vårt Tour de France-studio

(Dagbladet): Alexander Kristoff debuterte i Tour de France med andreplass på lørdagens åpningsetappe.

I dag er det nok en etappe som passer Katjusja-rytteren godt. Før touren startet, hadde Kristoff sett seg ut elleve etapper. Dagens etappe på 228,5 kilometer fra Cagnes-sur-Mer til Marseille, er kanskie en av dem som passer ham aller best.

- Det er nok riktig. Han er ikke den største favoritten, men absolutt en av de som er på blokka av vinnerkandidater. I alle fall hvis han får hjelp av lagkameratene til å plassere seg foran spurten, sier TV 2-ekspert Mads Kaggestad til Dagbladet.

Dagens etappe kan godt ende i massespurt, men den er kupert. Underveis skal rytterne over en tredjekategori- og tre fjerdekategoristigninger. Noen av de mest rendyrkede spurterne kan bli hektet av eller mørnet. Kristoff er hakket bedre enn en del av de andre spurterne i bakker.

- Det er også fordel Kristoff. Dagens etappe er nok tøffere enn det noen ser for seg. Det er også en bakke som ikke er kategorisert 10 km før mål, der kan feltet bli strukket, sier Kaggestad. 

Den tidlgere proffsyklisten mener Kristoff er det sterkeste norske kortet på dagens etappe.

- Jeg tror ikke Edvald har kapasiteten til å vinne, han virker ikke så skarp akkurat nå. Han virker ikke å ha toppfarta helt inne nå. Det er også et problem for Edvald at han ikke får nok hjelp, og må bruke mye krefter den siste kilometeren, sier Kaggestad.

Etappen starter klokka 12.00. Feltet er ventet å komme i mål en gang mellom klokka 17.10 og 17.40 i ettermiddag.

• Følg dagens etappe direkte i vårt Tour de France-studio