GODE SEIERSSJANSER: I dag har både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen gode muligheter til å vinne den 15. etappen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GODE SEIERSSJANSER: I dag har både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen gode muligheter til å vinne den 15. etappen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Dagens etappe kan gi norsk jubel

Begge nordmennene har mulighet til seier, men på hver sin måte.

MENDE/TRONDHEIM (procycling.no): Dagens 15. etappe til Valence er den siste potensielle etappen for spurtere, men det er slettes ikke sikkert at det blir en massespurt. Mulighetene for at et bruddet kan gå inn er tilstede.

- Det er mulig å komme i brudd, så får vi se hvordan kroppen er. Planen er meg i brudd, og så blir det sannsynligvis Farrar vi jobber for i spurten. Både i dag og i morgen er det gode muligheter for meg å gjøre noe fra et brudd, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no før etappen.

Kristoff: - Gode seierssjanser

Om et brudd ikke går inn så har Alexander Kristoff skumle planer. Da gjelder det for Kristoff og de andre spurterne å komme seg over andrekategoristigningen drøye seks mil før mål.

- Hvis det går kontrollert bør jeg henge med, men hvis Sagan vil vinne så kan Tinkoff-Saxo skru opp farten. Da kan det bli tøft å komme tilbake igjen, men heldigvis er det flere i samme situasjon som meg. Både Cavendish og Greipel har seiersambisjoner, så da er vi tre lag som kan prøve å samle det igjen, sier Kristoff procycling.no før etappen.

- Vi må være på vakt for farlige brudd. Men det må også Lotto, Giant og kanskje Tinkoff og Etixx. Sagan var i brudd i går og er kanskje litt sliten. Jeg skal iallfall gjøre alt for å vinne. Jeg tror nok Cavendish bløffer når han sier han ikke skal prøve å vinne. Han har slitt i varmen. Det har alle andre også. Så jeg tror han kommer til å bli farlig, fortsetter Kristoff.

- Føler du et seierspress nå?

- Egentlig ikke. Laget har vunnet to etapper og jeg har vunnet 18 ritt tidligere i år, men så klart har jeg lyst til å vinne i Tour de France i år igjen.

Også i dag er det stekende varmt i Frankrike. Da gjelder det å gjøre det man kan for å kjøle seg ned.

- Jeg bytter til en mer aerodynamisk hjelm etter bakken. Den er litt varmere så det kan være gunstig å holde seg litt kaldere frem til da.

Jeg bytter til en mer aerodynamisk hjelm etter bakken. Den er litt varmere så det kan være gunstig å holde seg litt kaldere frem til da.

Kan være aktuelt å stå over touren

VG meldte tidligere i dag at det kan være aktuelt å stå over Tour de France neste år om seiersmulighetene er like få.

- I år hadde det vært flere seiersmuligheter i Giroen. På papiret så det bedre ut, men når bakkene i Rodez (13. etappe) og Le Havre (6. etappe) ble for tøffe, så ble det plutselig ikke så mange muligheter til sprinterne, sier Kristoff

- Er du skuffet over det?

- Ja, jeg hadde håpt at det var flere etapper jeg kunne kjempe om seier på.

Denne artikkelen er levert av procycling.no!