Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dagens helt

Liverpool hadde seieren over Manchester United i lomma og ledet 1-0 ett minutt før ordinær tid. Så kom Ole Gunnar Solskjær på banen, og reddet Manchester United.

Superreserven fra Kristiansund slo til på overtid. Liverpool fikk ikke klarert et innlegg, og Solskjær satte iskaldt ballen i langhjørnet. Hele Old Trafford holdt på å revne da ballen fant nettmaskene og måltyven strakk armene triumferende i været.

Fortvilte Liverpool-tilhengere trodde knapt sine egne øyne. Heltene deres ledet 1-0 til to minutter gjensto av ordinær spilletid. Da headet Andy Cole ballen til spissmakker Dwight Yorke som scoret lett. Omkamp var sikret for Alex Fergusons mannskap, men United ville avgjøre. Fergusons trumfkort gjorde akkurat det.

Roste Solskjær

- Jeg trodde aldri at vi skulle greie det. Da Roy Keane traff stolpen trodde jeg at det var Liverpools dag, sa Ferguson og roste Solskjær og Paul Scholes. De to innbytterne skal ha mye av æren for at Manchester United fortsatt er ubeseiret på ni FA-cupkamper mot Liverpool.

- Jeg vet at spillere som Ole Gunnar og Paul kan vinne kamper for oss, sa Ferguson.

Det så lenge ut til å bli Liverpools dag. Michael Owen ga gjestene en pangstart på Old Trafford da han ordnet 1-0 allerede etter tre minutter. Vegard Heggem gjorde et perfekt forarbeid. Den hurtige trønderen fosset fram på høyresiden, og Owen kunne sette hodet til det presise innlegget.

Keane holdt på å utligne etter 20 minutter, men headingen hans traff stolpen. Ballen spratt videre i kroppen på Paul Ince, som sto på streken, og rett i armene på keeper David James.

Sjokkert

Etter pause satte United inn Paul Scholes for å få mer kreativitet framover på banen, og laget kom stadig nærmere en scoring. Da det først løsnet, kom det like godt to mål. En sjokkert Liverpool-manager Gerard Houllier måtte innse at laget hans var slått ut av FA-cupen.

- Selvsagt er jeg skuffet på spillernes vegne, men jeg stolt over den jobben de gjorde, sa Houllier som mente United ble tildelt et billig frispark i forkant av Yorkes utligning. Det påfølgende frisparket fra David Beckham fant Cole som headet videre til målscoreren.

- Jeg synes ikke det så ut som Jamie Redknapp felte Ronny Johnsen. Målet ødela moralen i laget, og istedenfor å holde ut slapp vi inn en scoring til, sa Gerard Houllier, før han la til:

- Men jeg sier dere; vi skal skal slå Manchester United en dag.

NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling