TRE POENG, MEN MYE Å GÅ PÅ: Ronny Deilas Vålerenga er sannsynligvis et godt stykke unna det nivået han ønsker at det skal være på, men oslolaget har begynt å vinne fotballkamper. Det er en start. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TRE POENG, MEN MYE Å GÅ PÅ: Ronny Deilas Vålerenga er sannsynligvis et godt stykke unna det nivået han ønsker at det skal være på, men oslolaget har begynt å vinne fotballkamper. Det er en start. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Eliteserien: Vålerenga-Kristiansund

Dagens høyeste brøl på Ullevaal kom etter en ettersleng, men Deila fikk det han kom for

Vålerenga vant da hjemmefansen raste mot Kristiansunds Bamba.

Vålerenga-Kristiansund 1-0 (0-0):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet):Ronny Deilas Vålerenga hadde mulighet til å få en viss kontakt med lagene i medaljekampen i Eliteserien med seier over nyopprykkede Kristiansund i kveld.

Kort oppsummert: Det klarte de, uten på noen som helst måte å imponere.

Vålerenga hadde ballen mye mot et tafatt og svakt Kristiansund-lag, men slet både med oppfinnsomheten, presisjonen og evnen til å glede selv sitt eget publikum.

Likevel, etter en vanskelig start på sesongen, er det viktigste for Ronny Deilas lag akkurat nå å vinne fotballkamper, og det klarte de for andre gang på rad, noe som betyr at oslolaget nå har en viss kontakt med lagene i medaljekampen.

Det gir Deila, som hadde vært presset om han ikke var Deila, arbeidsro. Selv om laget hans spillemessig har mye å gå på.

Falt svært lett

Kampen var av det særdeles lite innholdsrike slaget fram til det var spilt 25 minutter på nasjonalarenaen. Etter en oppvisning i feilpasninger, labert tempo og mangel på besluttsomhet, tok Vålerengas Ivan Näsberg ansvar.

Venstrebacken spilte vegg med Ghayas Zahid på hjørnet av Kristiansunds sekstenmeter. Da han fikk kula tilbake satte en KBK-spiller ut foten, og Näsberg gikk i bakken godt innenfor møringenes straffefelt.

JUBEL: Her feirer Vålerengas spillere kampens eneste scoring i oppgjøret mot Kristiansund. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Her feirer Vålerengas spillere kampens eneste scoring i oppgjøret mot Kristiansund. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dommer Tore Hansen lot imidlertid spillet gå videre, og tv-bildene viste at det gjorde han sannsynligvis helt rett i. Det var nemlig minimalt - hvis noen - kontakt mellom spillerne før Näsberg plutselig lå og sprellet.

Vålerenga fikk etter hvert et godt tak på matchen. Hermann Stengel og Magnus Lekven festet etter hvert et solid grep om midten, men selv om de to gjorde grovjobben manglet foredlingen fra de hakket mer offensive spillerne.

Og så gikk det så altfor, altfor sakte framover med Ronny Deilas lag.

Dårlig presisjon

Presisjonen rundt Kristiansunds boks var i tillegg så som så. Mye stemte fram til den siste eller nest siste pasningen, men da kom den gjerne et dårlig innlegg fra en av sidebackene eller en dårlig touch fra en av de tre lengst fremme.

Kristiansund hadde heller ikke mye å komme med. Men til begge lags forsvar: Jevnt regnvær på Oslos vestkant gjorde spilleforholdene på Ullevaal vanskelige.

Rett før hvilen holdt Kristiansund på å gjøre det helt store, da Jean Alassane Mendys dårlige skuddforsøk holdt på å bli en genial gjennombruddspasning til Daouda Bamba, men sistnevnte ble like overrasket som alle andre, og nådde derfor ikke fram til ballen på bakerste stolpe.

Kristiansunds Sondre Sørli fyrte av en rakett av et skudd fra 17-18 meter med venstrefoten bare snaue minuttet inn i andre omgang, men Marcus Sandberg fikk slått til corner.

Backmål

Åtte minutter inn i den andre omgangen kom isteden kampens nettkjenning, og det på oppgjørets første reelle mulighet.

Ghayas Zahid slo en fin stikker ut til høyreback Robert Lundström. Svensken hadde levert en serie med dårlige innlegg før pause, men denne gangen klemte han til fra skrått hold, og ballen fløy mellom beina på en KBK-spiller før den føk inn i Sean McDermotts lengste hjørne til 1-0.

Rett etterpå havnet bortelagets Daouda Bamba i klammeri med omtrent alt og alle etter en stygg ettersleng på Jonathan Tollås Nation. Ivorianeren ble fortjent belønnet med gult kort.

Da Bamba ble tatt av banen noen minutter seinere - til enorm pipekonsert fra hjemmefansen - var han åpenbart fortsatt misfornøyd. Han sparket i bakken flere ganger, til tross for at trener Christian Michelsen forsøkte å roe ham ned.

Også hjemmelagets Ghayas Zahid fikk gult kort, da han helt bevisst rev ned Kamer Qaka da Kristiansund kontret 20 minutter før slutt.

Kontrollerte inn

Vålerenga så klart mest til ballen hele oppgjøret, også da Kristiansund forsøkte å jakte utlikning mot slutten.

Nordmøringene var egentlig aldri i nærheten av å skape sjansen som kunne gitt dem et svært verdifullt poeng i det som begynner å likne en bunnstrid.

Ronny Deilas Vålerenga er på ingen måte friskmeldt, men har begynt å sanke poeng i Eliteserien.

Det gir - om ikke annet - Deila arbeidsro.

Og på slutten i kveld ble skadeplagede Mohammed Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm byttet inn. Hvis de to finner formen begynner det å se lyst ut for oslolaget.