Dagens landslagsuttak bringer Ødegaard nærmere Høgmos tropp

Utelatt fra U21.

IKKE MED: 15 år gamle Martin Ødegaard var ikke med da Leif Gunnar Smerud i dag tok ut sine foreløpige tropp til kampene mot Irland og Ungarn i starten av oktober. Det betyr ikke at stortalentet er vraket. Snarere tvert imot - han er høyaktuell for Norges tropp mot Malta og Bulgaria. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IKKE MED: 15 år gamle Martin Ødegaard var ikke med da Leif Gunnar Smerud i dag tok ut sine foreløpige tropp til kampene mot Irland og Ungarn i starten av oktober. Det betyr ikke at stortalentet er vraket. Snarere tvert imot - han er høyaktuell for Norges tropp mot Malta og Bulgaria. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet:) U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud tok i kveld ut 18 navn som skal møte Irland og Ungarn i Drammen 9. og 13. oktober. Til tross for at han herjet mot Portugal for to uker siden, står ikke Martin Ødegaards (15) navn i troppen.

Det betyr slett ikke at han er vraket - snarere at Godsets supertalent er høyaktuell for en plass på A-landslaget til de to viktige kampene mot Malta og Bulgaria i samme tidsrom.

- Han er kvalifisert Så høyaktuell at Smerud ikke har sett poenget med å ta ham ut til de to treningsoppgjørene.

- Ser du på det sportslige, er Martin kvalifisert til å bli tatt ut i A-landslagstroppen, bekreftet landslagssjef Per-Mathias Høgmo overfor Dagbladet da vi møtte ham tidligere i ettermiddag.

Han hevder han ikke har bestemt seg for om Ødegaard skal være med til de to oktoberkampene, og vil samtidig dempe forventningene til hva midtbanespilleren kan levere, halvannen måned etter at han debuterte i offisiell landskamp mot Emiratene:

- Ingen kan kreve eller forvente at en 15-åring skal snu kampene A-landslaget spiller.

• Høgmos tropp tas ut tidlig neste uke. U21-gruppa kan også bli ytterligere supplert med fire spillere.

Aktuell for begge lag U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud sier til Dagbladet at han ikke har noen spesielle navn i tankene når det gjelder de fire resterende plassene.

- De plassene er helt åpne. Vi har ikke bestemt noe der, sier han.

Er det noen grunn til at Martin Ødegaards navn ikke er med på den foreløpige lista?

- Han er aktuell for både a-landslaget og U21-laget, men ingen av troppene er endelige. Jeg har ingen kommentar ut over det, sier Smerud.

Om motstanden sier han at det blir to spennende kamper mot Irland og Ungarn, men at begge lagene er relativt ukjente med tanke på at det er en ny generasjon unge spillere.

- Det er to lag som gjorde det ganske bra mot god motstand mot Tyskland og Spania sist. Men de lagene vi skal møte er nye lag og en ny generasjon. Vi gleder oss veldig til å få spilt kamper med den nye gjengen, sier han.

Troppen så langt: Mathias Dyngeland - Sogndal
Pål Vestly Heigre - Start
Kristoffer Haraldseid - Haugesund        
Andreas Vindheim - Brann     
Jonas Grønner - Brann
Marius Høibråten - Strømsgodset
Vegard Bergan - Odd
Thomas Grøgaard - Odd
Eirik Hestad - Molde
Ohi Omoijuanfo - Lillestrøm
Anders Trondsen - Stabæk    
Martin Rønning Ovenstad - Strømsgodset 
Iver Fossum - Strømsgodset 
Marius Lundemo - Lillestrøm   
Ghayas Zahid - Vålerenga           
Veton Berisha - Viking
Bård Finne - Köln 
Kasper Skaanes - Brann