Dagens mest populære i sveitsisk presse: «Mini» Jakobsen

Den tidligere Young Boys-spilleren måtte snakke tysk store deler av dagen.

HYPPIG INTERVJUOBJEKT: TV2-ekspert og tidligere Young Boys-spiller Jahn Ivar Jakobsen intervjues her av sveitsiske SRF, i det han selv anslo var det tiende intervjuet han gjorde med sveitsisk presse mandag. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HYPPIG INTERVJUOBJEKT: TV2-ekspert og tidligere Young Boys-spiller Jahn Ivar Jakobsen intervjues her av sveitsiske SRF, i det han selv anslo var det tiende intervjuet han gjorde med sveitsisk presse mandag. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Allerede på sveitsernes pressekonferanse mandag formiddag begynte journalister fra alpelandet å flokke seg rundt TV2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jacobsen. Det virket som om alle ville ha en bit av 47-åringen, og han stilte velvillig opp.

Mini spilte nemlig for sveitsiske Young Boys i perioden 1990-1993. På 80 kamper ble det 32 mål for hovedstadsklubben, og nordlendingen gjorde tydelig inntrykk.

- Jeg har gode minner fra Sveits, selv om Young Boys er en ganske liten klubb uten den største profesjonaliteten. Sveits var et flott land å bo i - vi stod på ski og lå på stranda i løpet av samme måned, sier Mini til Dagbladet.

Scoret sist gang I løpet av mandagen snakket han med minst ti forskjellige sveitsiske medier - både aviser, TV-kanaler og radiokanaler. Sveitserne lurer på mye av det samme som norske journalister: hvordan blir laget, hva er styrkene og svakhetene og hva tror Mini om kampen?

Men de passer også på å spørre 47-åringen om forrige gang Sveits kom til Norge for å spille VM-kvalifiseringskamp.

- Sist gang Sveits var i Norge og spilte VM-kvalifiseringskamp i 1997 scora jeg 1-0-målet da vi vant 5-0, forteller han.

Tre år i Sveits satte sine spor også språkmessig. På flytende tysk, med et hint av tonefall fra Lofoten, tok mannen med 65 landskamper for Norge seg tid til alle som hadde spørsmål. Men han innrømmer at han til tider sliter med grammatikken.

Holder igjen informasjon - På muntlig skulle jeg nok ha klart å snakke meg til en firer, men jeg hadde nok ikke fått sekser på en skriftlig prøve. Jeg sliter jo med å/og-feil på norsk, så det er ikke så rart jeg sliter med tysken, sier Mini til Dagbladet, og trøster seg med følgende:

- Jeg er nok bedre enn Davy (Wathne) i tysk. Selv om jeg blei overraska over at han hadde en såpass god skoletysk da han intervjuet Ottmar Hitzfeld, var det noen bøyinger av verb som ikke var helt korrekte, uten det er ikke så farlig. Han gjorde seg forstått, i alle fall.

Selv om TV2-eksperten forsøker å være hyggelig når de sveitsiske journalistene vil ha informasjon, holder han litt igjen også.

- Det er ikke sånn at jeg bevisst lyver, for jeg sier mine tanker rundt lagoppstillinga og den slags. Men det hender jeg tenker «skal jeg si at han og han er dårlig på den og den tingen?» Da holder jeg igjen litt innimellom.

HERJET: I 1997 vant Norge hele 5-0 over Sveits på Ullevaal. Mini spilte en god kamp, og scoret Norges første mål. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
HERJET: I 1997 vant Norge hele 5-0 over Sveits på Ullevaal. Mini spilte en god kamp, og scoret Norges første mål. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer