STRID: Striden i Strømmen IF har blant annet handlet om en mulig ansettelse av Tom Nordlie som ny trener i 1. divisjonsklubben. Nordlie skal i fjor høst ha fått et muntlig tilbud om trenerjobben, uten at saken hadde blitt endelig behandlet i klubbens styre.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STRID: Striden i Strømmen IF har blant annet handlet om en mulig ansettelse av Tom Nordlie som ny trener i 1. divisjonsklubben. Nordlie skal i fjor høst ha fått et muntlig tilbud om trenerjobben, uten at saken hadde blitt endelig behandlet i klubbens styre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Daglig leder sa opp etter turbulent periode: - Tærer på helsa

Fotballklubben Strømmen må på lederjakt etter at daglig leder Per Nygren har sagt opp sin stilling.

Beslutningen kommer i kjølvannet av den siste tidens interne stridigheter.

Nygren bekrefter at konfliktene er årsak til at han nå gir seg.

- Det som har skjedd siden midten av desember er ikke klubben verdig. Det bryter mot alle våre verdier, kameratskap, trivsel og samhold. Vi trenger ro for å finne sammen igjen, men det virker ikke som det er interesse for det. Konfliktene tærer på helsa, sier han til Romerikes Blad.

Striden i Strømmen IF har blant annet handlet om en mulig ansettelse av Tom Nordlie som ny trener i 1. divisjonsklubben. Nordlie skal i fjor høst ha fått et muntlig tilbud om trenerjobben, uten at saken hadde blitt endelig behandlet i klubbens styre.

Da Nordlie-saken så kom opp til votering, stemte fire av sju styremedlemmer mot å ansette fotballprofilen.

Lovet millioner En av klubbens sponsorer skulle samtidig ha lovet å bidra til nye millioner i klubbkassa dersom Nordlie ble ansatt. Det kunne innebære en oppgradering av klubbens anlegg samt kanskje på sikt støtte bygging av en fotballhall.

Trener Espen Olsen, som ledet klubben til fornyet kontrakt i 1. divisjon forrige sesong, har ett år igjen av sin kontrakt. Han skal ikke ha ønsket å overlate treneransvaret til Nordlie - og selv ikle seg rollen som assistent.

To dager før jul gikk en samlet spillergruppe ut med full støtte til Olsen.

«Vi i spillergruppa har fulgt den siste ukens hendelser gjennom mediene, og sett at hovedtrener Espen Olsen har blitt kritisert for at han setter seg selv foran klubben. Dette er harde beskyldninger mot en mann som vi vet jobber mer enn sine 37,5 timer i uken for å utvikle både oss på A-laget, og Strømmen IF som klubb», het det i støtteerklæringen som da ble publisert på Facebook.

Spillerne uttrykke videre glede over at klubben da hadde besluttet å legge Nordlie-saken død.

Takker Nygren Fredag kom beskjeden om at daglig leder Nygren har valgt å si opp sin stilling i Strømmen IF.

«Styret vil takke Per Nygren for den innsats han har lagt ned i klubben gjennom mange år og ønsker ham lykke til med nye utfordringer i tiden fremover.», skriver klubben på sine nettsider.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram