Åge Hareide før VM:

Daglige legebesøk helt nødvendig for å få Åge Hareide VM-klar

Som om én prolaps ikke var problematisk og smertefullt nok for Danmarks landslagstrener. Åge Hareide har pådratt seg en til.

VOND RYGG: Åge Hareide forteller at han må til legen hver dag på grunn av vond rygg. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
VOND RYGG: Åge Hareide forteller at han må til legen hver dag på grunn av vond rygg. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): – Jeg må bli flinkere til å passe på meg sjøl, sier Åge Hareide med et oppgitt og smertefullt smil.

Det skulle Danmarks landslagstrener ha tenkt på før.

Prolapsen som tidligere i år satte Danmarks landslagstrener ut av spill i Dubai har fått en kamerat. En prolaps til. Den første mener han ble forårsaket av et fall på ski. Den andre har han ingen klar formening om hvordan han har pådratt seg, den kom bare som kasta på etter en fem timer lang flytur til Sotsji i Russland.

- Basen vår under sommerens VM blir i Anapa ved Svartehavet, ikke så langt unna Sotsji, sier Åge Hareide.

- Det var på turen for å legge til rette og planlegge alt vi trenger, må ha og skal gjøre under oppholdet at ryggen slo seg vrang igjen.

Den første prolapsen var vond nok og forplantet seg ned i Åge Hareides venstre bein. Nå er det høyrefoten han drar på mens han stabber seg av gårde til sine daglige legebesøk. Men det var et par uker han knapt klarte det.

Da han bodde på golvet.

- Jeg har hatt ti legebesøk til nå og må bare fortsette, sier han.

- Jeg har den samme legen som fikk orden på ryggen til Peter Schmeichel, så det skal nok gå bra.

Men det ser ikke bra ut. Åge Hareide er fortsatt bare 64 år, en ung mann, men akkurat nå stabber han rundt i København som en gammel utgave av seg selv.

- Det gjør vondt, ja, det er en smertefull opplevelse dette her, men sånn er det, sier Danmarks norske landslagstrener.

- Og det kommer til å gå over.

15. mai offentliggjør Åge Hareide og assistenttrener Jon Dahl Tomassen Danmarks VM-tropp. Det meste er allerede på plass. Og tolker man Hareide riktig er plassene til Rosenborg-spillerne Nicklas Bendtner og Mike Jensen sikre selv om formen de har vist i Eliteserien, med få unntak, ikke holder VM-klasse.

Det er faktisk ikke så mye han lurer på.

- Vi har tre eller fire plasser åpne som vi fortsatt vurderer, sier Åge Hareide.

- Men nei, det blir ikke vanskelig. Vi har god oversikt og et meget godt bilde av situasjonen.

23. mai samles Danmark til det Åge Hareide kaller en familiecamp i Helsingør. Da blir det noen dager med hygge for å komme i gang og slik at spillerne kan sammen være med de nærmeste. Fem dager seinere, den 28., festes blikket på det som skal skje i Russland.

Da blir det fullt alvor.

- Vi har gjort alt som skal til for å optimalisere forholdene. Det kunne ikke vært bedre, sier Åge Hareide.

- Og ambisjonene i Russland?

- De er store. Men først skal vi videre fra gruppespillet.

- Etter det kan alt skje.

PS! Sverige vant bronse i USA-VM 1994. Bronse i VM 2018 var også Per-Mathias Høgmos ambisjon (Dagbladet) for det prosjektet han igangsatte da han tok over Norge. Vel, vi skal som kjent være hjemme, det gikk ikke denne gangen heller. Danmark derimot .........., med Christian Eriksen på laget, per 2018 en av verdens beste midtbanespillere med et ekstremt godt sluttprodukt, er det i hvert fall mulig å leke med tanken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer