Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dagny, Bente og Hege reddet Norge

CANBERRA (Dagbladet.no): Norge - Nigeria 3-1. Ei perfekt gjennomløping av Dagny Mellgren på en like perfekt stuss fra Ragnhild Gulbrandsen. Og vips, så levde Norges OL-håp i beste velgående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge måtte slå Nigeria på Bruce Stadium i Canberra i morges. Og gjorde det på en bekvem måte.

Etter 22 minutter kom gjenombruddet. En lang ball fra egen halvdel ble stusset videre av Ragnhild Gulbrandsen og landet der den skulle: På Dagny Mellgrens høyrefot. Alene med keeper gjorde hun selvsagt som hun har drilla og drilla på treening: Satte ballen kontrollert i mål.

Det blir feil å si at Norge spilte spesielt bra. Offensivt er det langt igjen til finaletakter. Men det kommer seg.

Trener Per-Mathias Høgmos vri med å flytte Marianne Pettersen ut på kanten og åpne for Ragnhild Gulbrandsen alene på topp førte til en mer levende og bevegelig norsk midtbane.

Den dagen pasningskvaliteten hever seg opp til godt, gammelt nivå - er Norge igjen et lag å regne med. Ikke før. Det haster. Allerede onsdag er Kina motstander. Og det blir en ren cupmatch:

Vinneren går videre. Taperen reiser hjem.

De norske jentene hadde kontroll før pause, da hadde ikke Nigeria en enste sjanse.

Etterpå raknet det stygt. Nigeria styrte det aller meste, og radet opp fire-fem brukbare muligheter. To av dem endte i tverrliggerskudd. Men banens beste - keeper Bente Nordby - leverte igjen en kjempekamp og sørget for at Nigeria aldri fikk kontakt.

Så, på ei kontring kvarteret etter pause, ble det avgjort: Marianne Pettersen ble klippet ned - Hege Riise lukeparkerte straffa nede i hjørnet - og saken var avgjort.

Og da gjorde det ikke all verden at Mercy Akide resuserte på et flott skudd 12 minutter før slutt. For Marianne Pettersen sørget for en overbevisende norsk seier da hun puttet inn et overlegg og ga Norge 3-1 på overtid.

SENTRALE SPILLERE: Både Hege Riise og Ragnhild Gulbrandsen bidro til Norges seier over Nigeria.
GOD MED BALL: Marianne Pettersen sørget for overbevisende norsk seier da hun scoret det siste målet.